пʼятниця, 15 вересня 2017 р.

ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ПОВЕРНУЛА ПРИСЯЖНОГО ТА РОЗПОДІЛИЛА КОШТИ


Сьогодні досить в жвавому режимі відбулась позачергова сесія міської ради. Для тих, хто хоче аналізувати всі події детально, доступна в записі версія онлайн трансляції. Для тих, хто довіряє моєму висвітленню, зупинюсь на основних моментах :-) Якщо скажете, що я була в чомусь не об'єктивна, - дослухаюсь, подискутуємо.

Розпочалась сесія зі Славня, хвилини мовчання. Поділюсь спостереженннями, приємними. Останнім часом міський голова і секретар ради не просто стоять під виконання Гімну України. Вони співають. І це справді приємно. Весь зал не бачу, але ті, що спостерігали в онлайн режимі за виконанням Гімну, зазначили і неприємний факт - дехто з депутатів не відноситься з шаною до національних атрибутів. Дозволяють собі смішки і перешіптування. 

Головним питанням, через яке скликалась сесія, було питання перерозподілу 16 мільйонів з перевиконання. Це кошти  на освіту, медицину,військових, жкг тощо. З огляду на непрості часи для малозабезпечених кам'янчан, свободівець Михайло Посітко запропонував 100 тисяч гривень виділити на закупівлю квартирних газових лічильників... Не підтримали. 
А в інших містах (Житомир, до прикладу, міська влада навіть в судах захищає своїх мешканців від непомірної платні та зловживань монополістів-постачальників блакитного палива) (відео)


Валерій Гордійчук просив гроші, бо труби ламаються. Всі ми це бачимо. Щороку проспект Грушевського перед настанням опалювального сезону - переритий. Говорив-повторював: "Зима близько". Трохи нервував, а потім запевнив, що ми зими не боїмося. В процесі дискусії про виділення грошей "Міськтепловоденергія" таки виявилося, що ми зими боїмося. Загалом, концепція така: "Немає грошей - немає тепла. Далі буде важче, бо НКРЕ тепер вимагатиме ще й гарантій на оплату". (відео)



Можна таки привітати кам'янчан. Сьогодні вперше за цієї каденції, депутати зголосились  розглядати розподіл коштів по кожному розпоряднику окремо, постатейно. 

Раніше, не буду нагадувати :-) , але "кіт у мішку" був традиційною принциповою концепцією більшості на чолі з фракцією БПП ( відмазки: це довго, ми вже про це говорили, а що ми/ви робили на депутатських комісіях, не треба слухати Свободу). (відео)



Михайло Посітко відзначив те, що депутати таки дослухались до необхідності детального розгляду бюджетного питання. Вкотре відповів на закиди депутата БПП Кобильника Василя (нижче на фото), який нагадував Свободі про те, що вона не голосувала за бюджет 2017 (який приймався в режимі "ВСЬОПРАПАЛОЯКЩОНЕПРИЙНЯТИСКОПОМ"). 



По проекту дегазації на місцевому сміттєзвалищі,  ВО "Свобода" утрималась в голосуванні. Позицію роз'яснив голова депутатської фракції Михайло Посітко. (відео)

В інших містах, де такі проекти започатковано, підприємство відбиралось на підставі конкурсу. І це нормальна практика, коли претенденти доводять привабливість своїх пропозицій.




Більше того, міський голова відповідав свободівцю не знаючи, що в  м. Хмельницькому в відкритому конкурсі на дегазацію полігону ТПВ перемогла фірма, яка пообіцяла відраховувати 13% від СУМИ РЕАЛІЗАЦІЇ електроенергії а не від ПРИБУТКУ фірми. "Невже ви, Михайло Сімашкевич, цього не знали? Чи маніпулюєте фактами і депутатами?", - запитав після перегляду онлайн-сесії один з глядачів (Володимир Кондрук) в соціальній мережі Фейсбук.(відео)

Далі депутати повертали до складу присяжних депутата забудовника голову земельної комісії Валєрія Слободяна, який через "завантаженність" в серпні вирішив покинути цей орган:-).


В процесі обговорень входу-виходу депутата з присяжних, той в свою чергу важко натякнув, що в числі присяжних (це про мене) є присяжна, якій все рівно де сидіти - чи на суді присяжних, чи писати "пасквілі" в інтернеті, бо на роботі все рівно зарплата йде. Ще був натяк на пільги підприємства і на те, що присяжна (тобто, я) там просто числиться. Так ось що я з цього приводу думаю. Це - тиск. Тиск важкий і прямий на підприємство, яке не чинить перепон, дозволяючи мені виконувати функцію присяжної, дотримуючись норм закону. Прозвучав важкий натяк на пільги, якими хоче в законний спосіб скористатись підприємство. В силу таких обставин, може статись, що я не зможу  виконувати обов'язки присяжної, адже розумію, яка буде помста від цього депутата підприємству.(відео)


На сесію завітали мешканці з Каліської, 10. Роки вони ходять і просять зремонтувати дах в їх будинку. Ніби виділили гроші на початку року. Але руху немає. Люди стривожені. 
Обіцяли допомогти. Тому ще раз наголошую - ходіть на сесії, там вас не мають права не почути ваші обранці і чиновники.

Ніби все. Всім гарних вихідних. 

Немає коментарів:

Дописати коментар