середа, 6 вересня 2017 р.

ЧОМУ ВІДМОВИЛИ ВОЛОНТЕРКАМ З "ЖІНОЧОЇ СОТНІ"?



Сьогодні під час засідання 39-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради свободівець Михайло Посітко повідомив   депутатам та чиновникам про прикрий випадок, який  стався по відношенню до наших місцевих волонтерок з ГО "Жіноча сотня". 

Мова йшла про те, що на звернення голови організації Лариси Діновської до міської влади, їй була надана ввічлива відмова щодо нагородження жінок до Дня Незалежності України.

Це в свою чергу образило жінок, які не покладаючи рук , весь свій вільний час віддають волонтерській діяльності.



23 серпня 2017 року, Ларіса Діновська на своїй сторінці в мережі "Фейсбук" написала:
"Країна готується відзначити День Незалежності України. ГО "Жіноча Сотня" хотіла хоч якось відзначити своїх найстарших патріотів. Уже більще трьох років наші жінки, як можуть, допомагають солдатам АТО, в основному це плетіння маскувальних сіток і "кікімор", на які йде дуже багато матеріалу. А готують його люди дома, які не мають уже сил ходити на сітки кудись далеко від дому. Подали ми список найкращих до міської ради 14 серпня 2017 року, чекали, хвилювались бабки дома, який одяг підібрати на свято. Сьогодні, 23 серпня, виконавчий відділ дав відповідь, замість відзнаки. Ось, читайте. Наша ригівська влада не любить патріотів".









"Ваше звернення щодо нагородження відзнакою міського голови "За заслуги перед міською громадою та оголошення подяк виконавчого комітету членам громадської організації "Жіноча сотня" м. Кам'янця-Подільського розглянуто. За результатами розгляду повідомляємо, що організаційним комітетом з підготовки заходів з відзначення в місті Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці Ннезалежності України вирішено з нагоди цього свята нагороджувати лише військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та захищали кордон нашої держави". Далі є текст (див. фото вище).

Але вчора під час сесії міської ради був нагороджений з нагоди тих самих вказаних вище свят і за високі досягнення депутат-керівник департаменту ЖКГ ( правда, нагорода була від облдержадміністрації) Бабчинський Олександр.

То невже так важко вділити трішечки уваги і жінкам-волонтеркам, від яких теж залежить наша з вами Перемога?


Казав один з депутатів, що ми пишемо багато по фейсбуках. Відповідаю: напишіть ви. Але чесно. І про це і про багато чого іншого. Або - не пишіть: робіть і не відмовляйте цим жінкам.



Немає коментарів:

Дописати коментар