середа, 6 вересня 2017 р.

ЗНОВУ ЗЕМЕЛЬНІ ЗЛОВЖИВАННЯ. СЕСІЯ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 06.09.2017 р.

30 серпня 2017 року  на засіданні земельної комісії голова депутатської фракції ВО "Свобода" в Кам'янець-Подільській міській раді застеріг причетних до підготовки/ухвалення проектів рішень про викритий ним факт земельного зловживання. 

Всі ніби погодились, що випадки коли один і той самий громадянин хоче кілька раз скористатись безкоштовним правом приватизації однотипної земельної ділянки, - є кричущим і протиправним.


Але сьогодні під час сесійного засідання, свободівцем публічно викрито ще кілька фактів аналогічних земельних зловживань. 

Чи може так статись, що і на наступній сесії доведеться говорити про аналогічні випадки?

30 серпня 2017 року
"ЧЕРГОВУ СХЕМУ ДЕРИБАНУ ЗЕМЛІ В МІСЬКІЙ РАДІ РОЗКРИТО!
ВО "Свобода" виявила чергову прогалину в роботі Кам'янець-Подільської міської ради, згідно якої допускалася корупційна складова при виділені земельних ділянок для приватизації. Згідно Земельного кодексу України, кожен громадянин нашої держави може отримати земельну ділянку у приватну власність. Використати це право можна лише один раз з одного виду землі. Однак, в наші міській раді відсутній чіткий механізм контролю за використанням цього права. Нещодавно нами виявлено факт, коли особа отримавши земельну ділянку для будівництва гаражу, вдруге написала заяву з цього ж приводу.
Чиновники на підставі заяви громадянина, підготували проект рішення і внесли його в порядок денний сесії.
Цю підставну людину, в деяких колах, називають наближеною до депутата міської ради Артем Дюднєв.
Оскільки викриття цієї ситуації було випадковим, ми можемо тільки здогадуватися скільки раз така схема могла бути реалізована.
Тому, для унеможливнення порушення закону, мною на засіданні земельної комісії висунуто вимогу, щоб кожен проект рішення про передачу земельної ділянки у власність був персонально погоджений начальником Управління державної реєстрації міської ради.
Це звісно не може гарантувати стовідсоткової нейтралізації схеми зловживання, але мінімізує її, а також надасть можливість притягнення до персональної відповідальності за порушення закону."




Немає коментарів:

Дописати коментар