четвер, 21 вересня 2017 р.

СЛОБІДО-КУЛЬЧИЄВЕЦЬКІ КАЛАБАНІ АБО ЯК НЕВІДОМІ СПОНСОРИ ГРОШІ ЗАКОПАЛИ. ГРОМАДА СКАРЖИТЬСЯ.




В офіс Кам'янець-Подільської організації ВО "Свобода" надійшло колективне звернення від мешканців Слобідки-Кульчиєвецької. Люди скаржаться на незадовільний стан доріг і на погані, неякісні ямкові "заліпки" дорожніх "дюрищ" на території  сільської ради.

Більше того, люди не знають чи то за бюджетний кошт так погано ремонтують  дороги чи за спонсорський. 

Якщо уважно прочитати відповіді сільського голови громаді, то взагалі картина виходить чудернацька. 

Виявляється, невідомі сільському голові спонсори, в Мукші- Китайгородській роблять що хотять, навіть ямкові ремонти проводять, якісь Діди Морози без дипломів :-) 




Мене звати Русакова Марія Ярославівна. Я проживаю в селі Мукша- Китайгородська, (колишнє село  Жовтневе), Кам’янець-Подільського району. Прошу Вас розповісти про те, який стан доріг в нашому селі. І про те, як ці дороги "ремонтують". Ми неодноразово звертались в різні інстанції, але все марно. Сьогодні йде дощ - дорога, як басейн. До кого звертатись далі і що робити?"
Марія Русакова   
        "Ми мешканці села Мукша-Китайгородська неодноразово зверталися до Слобідо-Кульчиєвецької  сільської ради та  до Кам’янець-Подільської  районної державної адміністрації, що на Т-подібному перехресті вулиць Головна та Поворіна існує величезна калюжа, яка з’являється із кожними опадами та довго не зникає. Взимку це крижана ковзанка, а влітку — зосередження багнюки. Оминути калюжу можливо тільки по бордюрах, що створює особливу небезпеку для дітей та літніх людей. А для мешканців цієї частини селища дане перехрестя єдиний короткий шлях потрапити до своїх помешкань як на автомобілі так і пішки від зупинки маршрутного автобусу № 18А.

      Таке становище на дорозі почалось минулого року, коли Слобідо-Кульчиївецька сільська рада, несподівано, без будь-яких технічних умов погоджених з нами, розпочала вкривати асфальтовим покриттям ґрунтову дорогу по вулиці Головна, 22. Від зауваження мешканців селища, що на стику нового та старого, яке 10 років тому мешканці клали за свій рахунок, покриття немає природного стоку води, будівельники у грубій формі відмахнулися. Перші ж опади показали усю їх професійну нездарність.

      Неодноразові звернення до голови Слобідо-Кульчиєвецької сільської ради, щодо виправлення становища не призвели хоча б до спроб вирішення створеної проблеми. Після неодноразових звернень в райдержадміністрацію, прокуратуру, міліцію яму залатали, а проблема залишилася.  Яма це тільки наслідок постійно затопленої дороги.



Ми  не вимагали побудувати нам дорогу  за рахунок бюджетних коштів, а відновити то що збудовано  нами за рахунок власних коштів і виправити  створений будівельниками брак. 



                                ДОДАТОК:
1.      Скарга  мешканців від 10.04.2017 р.
2.      відповідь Слобідо-Кульчієвецької сільської ради від 25.05.2017 р., «..що буде проведений частковий ямковий ремонт». 
3.      відповідь Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації від 29.05.2017 р
4. Скарга мешканців  в Прокуратуру Кам’янець-Подільського району та  Облдержадміністрації у Хмельницькій області  від 22.05.2017 р
5.      відповідь Слобідо-Кульчієвецької сільської ради від 06.06.2017 р., «…що буде що буде проведений частковий ямковий ремонт.»
6.      відповідь Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації від 07.06.2017 р
7. Повторне Звернення мешканців до Слобідо-Кульчієвецької сільської ради та Кам’янець-Подільської державної адміністрації від 14.06.2017 р
8.      відповідь Слобідо-Кульчієвецької сільської ради від 21.06.2017 р, що вони вже ніякого відношення до дороги не мають.
9.      Звернення  в Прокуратуру Кам’янець-Подільського району від 26.06.2017 р
10.  відповідь  Прокурора Хмельницької області від 29.06.2017 р
11.  відповідь Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації від 30.06.2017 р
12.  відповідь Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій обл. від 04.08.2017 р


Від імені мешканців Русакова Марія Ярославівна.

Нагадаємо, "Свобода" неодноразово звертала увагу владних інституцій на жахливий стан дороги на відрізку Кам'янець-Подільський-Слобідка Кульчиєвецька. Депутат - свободівець Дмитро Костюкович писав звернення. 

Ось тепер нарешті з державного бюджету виділили близько 15 мільйонів на ремонт дороги державного значення Кам'янець-Подільський - Стара Ушиця.(https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-23-000388-b).

Залишається проконтролювати, щоб кошти були використані за призначенням і ремонт був проведений якісно. А то поприходять відомі і невідомі спонсори, котрі розказуватимуть казки, що це за їхні гроші поремонтовані дороги. :-)













Немає коментарів:

Дописати коментар