четвер, 28 вересня 2017 р.

ПРИГОДИ МАРКА ШВЕДА В БІБЛІОТЕЦІ № 7. ЛОРА ПІДГІРНА ПРЕЗЕНТУВАЛА "ЧЕРВОНУ ОФЕЛІЮ"


Осінній день 28 вересня 2017 року видався напрочуд цікавим для тих, хто завітав у бібліотеку № 7 у Кам'янці-Подільському. Там талановита і сонячна кам'янчанка Лора Підгірна презентувала першу частину трилогії пригод про українського Джеймса Бонда - Марка Шведа "Червона Офелія".


Напрочуд цікава ідея  авторки поєднати вестерн, пригодницький детектив та історичний роман в одному творі, передчуваю, - гарантуватиме йому успіх.



Ми всі зачаровано слухали історію написання роману, про джерела натхнення та подальші плани Лори Підгірної.


Також була презентована ще одна праця автора - "Тарноруда. Під знаком Білої Троянди..."

На найближчі вихідні обов'язково прочитаю "Червону Офелію", скажу чесно, на одній з депутатських комісій, вже почала її читати:-)



В передмові до книги, Лора Підгірна зазначила: "...це історія про живих людей. Інакше не можу говорити про героїв роману "Червона  Офелія". Чому? Бо сама мешкаю у Камянці-Подільському - місті, де відбувається більша частина описаної історії. Мені пощастило тут мешкати, ходити тими ж вулицями, якими 100 років тому міг ходити мій  улюбленець - головний герой цієї сторії, Марко Швед, обдирати підбори об ту ж бруківку у Старому місті, що й Олеся Біличенко..."

" Я лиш прагнула, аби ти, коли перегорнеш останню сторінку "Червоної Офелії" не залишився байдужим до історії своєї країни...", - пояснює мету написання  твору пані Лора. 

А мені залишається додати, що я щиро радію, коли наше місто прославляють своїми талантами такі кам'янчани, як пані Лора.

По завершенню презентації, разом з Михайлом Посітко (головою депутатської фракції ВО "Свобода") оглянули скарби бібліотеки №7.

Тут є що почитати і малечі, і дорослим. Дивіться самі.






Відвідують бібліотеку №7 і мешканці району Смірнова. Кажуть, що великою помилкою стало закриття в їх районі бібліотеки. Тепер, хоч і далекувато, але за книжкою йдуть сюди (бібліотека знаходиться на мікрорайоні).















Не забувайте бібліотеки! Ходіть до бібліотек! Привчайте своїх діток читати книжки. Не дайте знищити жодної бібліотеки в місті!




1 коментар:

  1. Певно, найкраща за останні 26 років Незалежності, гідна промоція Бібліотека-філія 7 Кам'янець-Подільської МЦБС , її невгамовних господинь та її бібліо-скарбів. Читайте у матеріалі від ВО "Свобода" Кам'янець-Подільський
    Читайте, друзі, ходіть до бібліотеки!
    Саме книги творять НАС, українську інтелігенцію, громаду Кам'янця, що маэ власний гонор і самоусвідомлення.

    ВідповістиВидалити