пʼятницю, 26 травня 2017 р.

ПРО СМІТТЯ, БРОДЯЧИХ СОБАК, ТАРИФИ І ЗЕМЛЮ

           Голова депутатської фракції ВО "Свобода" - Михайло Володимирович Посітко.

У вівторок, 30 травня відбудеться чергова тридцять п'ята сесія Кам'янець-Подільської міської ради.  Сьогодні, 26 травня, фракцією свободівців в міській раді було проведено підготовче до сесії засідання. На ньому розглядали питання, за які доведеться голосувати чи не голосувати  під час пленарного засідання 30 травня.

Традиційно, на порядок денний винесено  дуже багато питань - біля 200 проектів рішень, левова частка з яких - питання земельні.
Звітували керівники департаментів про виконання бюджету та  про свою роботу. По завершенню доповіді очільниці департаменту економіки міської ради Майї Гурської у присутніх виникли запитання. 

Володимир Кондрук - помічник депутата ВО "Свобода", запитав пані керівничку  чому не виконуються ухвалені міською радою рішення. Мова йшла про рішення,згідно якого департамент економіки має на сайті міської ради висвітлити інформацію щодо комунальних підприємств міста, а це і заробітна плата керівників і відомості про аудиторські перевірки і інформація про закупівлі... Відповідь пані Майї - у відео.


Володимир Пташнік поцікавився у пані Гурської чому вже тривалий час в нашому місті під однією і тією ж адресою - вул. Лесі Українки, 29 , існують дві різні будівлі.

Про сміття, роздільний збір сміття, плани добувати газ на сміттєзвалищі розмовляли з директором КП "Спецкомунтранс" Гжебовським С.. Як  розповів керівник цієї організації, добуток газу - досить перспективний проект для нашого міста.

Директору "Спецкомунтрансу" Володимир Кондрук задав питання щодо тарифів на вивезення сміття, адже в Хмельницькому їх рахують в інший спосіб, ніж у нас.







Далі  - керівник підприємства скаржився на те, що всі проблеми з бродячими собаками в місті - покладаються на нього. Як виявилось, в 2012 році було розроблено за бюджетні кошти проект притулку для тварин і  - навіть землю під його розміщення виділили. Але далі влада не пішла, втратила цікавість до викинутих грошей і "заморозила" ідею прилаштування безпритульних тварин.

Також керівник змалював, як катастрофічну ситуацію з кадрами. Низька заробітна плата і нічний графік роботи не додають привабливості роботі водіїв "Спецкомунтрансу". Тому було прийнято рішення щодо підвищення платні спецкомунтрансівцям. 



Свої погляди на покращення роботи підприємства висловиди депутати свободівці Олена Мазій і Іван Микуляк.



Також заслухали керівничку місцевої освіти, яка розповіла про програму патріотичного виховання молоді, розроблену  ввіреною їй структурою.



Далі - на депутатів чекала "ціла купа" земельних питань.


 З - поміж багатьох, подив викликали проекти рішень про виділення земельних ділянок на території старого єврейського кладовища на Біланівці ( чомусь воїнам російсько-української війни інших вільних земель не знайшлось). 

Декілька воїнів написали заяви на земельні ділянки, які вже належать на правах приватної власності іншим воїнам російсько-української землі. Щодо останніх заяв - нам було надано усні коментарі держслужбовцем, але з певних причин, в проектах рішень такі письмові зауваження відсутні. 

Були й питання по наданню земель по вул. Видрівка (залишилось тільки дізнатися то знову територія НІАЗу чи ні).... і ще багато чого іншого.

То якщо вам цікаво знати більше або ж приймати активну участь, контролюючи "свою" владу - приходьте на сесію міської ради о 10.00, в вівторок, 30 травня.


І якщо ви "осилили" весь мною написаний текст, то ось вам за це нічна квіточка нашого міста:-)




Немає коментарів:

Дописати коментар