суботу, 6 травня 2017 р.

ЛАРИСА ДІНОВСЬКА: ЖІНКА –ВСЕСВІТ. ОБЛИЧЧЯ СВОБОДИ.


   Продовжуємо знайомити вас з жінками патріотками, волонтерками, взірцями материнства Кам'янця-Подільського, без яких не можна уявити майбутнього нашої країни. Саме вони, добровільно, за покликом світла власних душ, взяли в ці нелегкі  часи на себе обов’язок – допомагати. 
     І тепер – це їх повсякденна праця, винагородою за яку - вдячність від потребуючих  і перемоги наших захисників.

    Лариса Діновська – «жінка-всесвіт». Така багатогранна, чарівна й активна пані є справжнім діамантом у «волонтерському світі» і окрасою ВО «Свобода». 



    Жінка-мати, яка не дивлячись на те, що рано залишилась вдовою, змогла виростити двох красенів-синів, дати їм освіту, навчити любити Україну і шанувати матір.


            Квіти для мами від сина

                                                 Сини голосують за маму

        Лариса – учасниця Революції Гідності. Саме там вона зрозуміла, що її вибір – Свобода. 

    «Під час Майдану в Києві, я спочатку спостерігала за подіями по телебаченню і приносила теплі речі до намету Свободи біля ринку. От в черговий раз, я принесла ковдру і намет і почала спілкуватись зі свободівцем , який  приймав речі на наметі. Це був Геннадій  Бенкендорф. Як сьогодні пам’ятаю - це було 7 січня 2014 року", - згадує пані Лариса


      Завжди усміхнена, привітна, пані Лариса очолює одну з найвідоміших в Україні громадську організацію «Жіноча сотня» (створена в 2014 році). 


    Це покладає на цю привабливу жінку і її посестер тяжкенний тягар замовлень від військових, котрі потребують маскувальних сіткох, маскувальних халатів для снайперів в зоні бойових дій.

      «Ми,     жінки,  не можемо стояти осторонь від того, що відбувається в країні. Мої дівчата : Оленка, Тетяна, Ірина, Світлана, Галина, Люда, три Катеринки, чотири Валюшки, дві Олі, Вікторія, Софія, Інна, Діна та багато інших, - це справжній скарб, бо після роботи, домашніх справ, ми всі приходимо до Жіночої сотні, щоб помолитись, попрацювати. 



      Ми – робимо добро і за це я їм дуже вдячна.  Плетемо під українські пісні маскувальні костюми снайпера "кікімора", шиємо подушки солдатам, білизну, в’яжемо теплі панчохи, жилети, мотаєм ляльки-мотанки, збираємо харчі, теплі речі. Все це - відсилаємо щотижня Новою Поштою або передаємо іншими волонтерами. 


Співпрацюємо з школами міста, коледжами, ліцеями. Вчимо дітей та молодь дбати про нашу Україну», говорить Лариса.








     Лариса – хронікер всіх патріотичних подій міста та України. ЇЇ світлини розміщені не лише в українських ЗМІ, а й  у  іноземній пресі.


  За фахом свободівка – інженер-механік. Закохана, за її словами, в математику.
  Нещодавно стала номінанткою всеукраїнської волонтерської премії «Євромайдан SOS 2016».

     Лариса – активна в громадському житті міста: і на судових засіданнях в підтримку справедливості і на акціях з захисту тварин і найактивніший противник нищення природи, масового вирубування дерев. 






    От нещодавно, завдяки її позиції і діям, керівник комунального підприємства вимушений був на місці зрізаних ним дерев, посадити нові саджанці.

    Така вона – "жінка-всесвіт" з великою і світлою душею – Лариса Діновська.


Немає коментарів:

Дописати коментар