понеділок, 29 травня 2017 р.

ТАРИФИ - СКАСУВАТИ, РІШЕННЯ РАДИ -ВИКОНУВАТИ, ДУХОВНІСТЮ - ПЕРЕЙМАТИСЯ


Сьогодні, 29 травня 2017 року, відбулось ще одне засідання депутатської комісії з питань регламенту. 

Скликали депутатів через те, що на сесію міської ради, яка відбудеться завтра, 30 травня, надійшли додаткові проекти рішень.

Перший проект рішення - підготовлений департаментом економіки і юридичним управлінням. Стосувався  пропозицій по зміні рішення міської ради, згідно з яким, всі комунальні підприємства міста  мали б на офіційному сайті міської ради оприлюднити інформацію щодо діяльності  (згідно з переліком).  

До такої інформації віднесли і декларацію про статки керівника, і про діяльність підприємства, і про аудиторські перевірки тощо.
Юрист виконкому виступив з довгою промовою, в якій багато розповідав, що саме потрібно змінити.

Його попросили ще раз конкретніше  пояснити запропоновані ним зміни. 

Михайло Посітко запитав, чому юридичне управління вносить зміни до рішення, яке вже два місяці мало б виконуватись і чи це не провина юридичного управління, що  вчасно не внесені корективи. 
Хоча корективи, які запропонував пан юрист, досить неоднозначно можна трактувати. 

Він заперечив, що керівник підприємства мав би вказувати свою електронну пошту і телефон. На думку юриста - це персональні дані. 

Хоча мова ж не йде про фізичну особу з її особистим телефоном і особистою поштою. 

Як тоді бути з керівниками державних органів, які на офіційних сайтах вказують свої телефони і контактні дані? Може вони порушують законодавство? :-)
Проти того, що в чинному рішенні ради департамент економіки визначено виконавцем зі збору, перевірки і оприлюднення інформації  на офіційному сайті міської ради, виступила керівник департаменту економіки пані Майя Гурська. 

На її думку, цим мають займатись службовці, що відповідають за сайт міської ради. Для департаменту економіки - це додаткові обов'язки.
Виникає запитання - а чи можуть оператори, служба інформаційного забезпечення перевіряти інформацію на достовірність, яку нададуть керівники підприємств? 

Тож департамент економіки не виконує  рішення ради, оскільки, вважає його "некоректно ухваленим, некоректним". Наприкінці полеміки, юрист виконкому навіть погодився зняти свої зауваження, якщо депутати погодяться визначити відповідальними за збір-перевірку-публікацію інформації з економістів на когось іншого)) 

Члени регламентної комісії не підтримали цей проект. 

А тому, зважаючи на те, що проект винесли на цю сесію без дотримання термінів  оприлюднення, його запропонують на розгляд вже наступної сесії.

Друге, не менш важливе питання, доповідав Анатолій Гурома.

Стосувалось воно скасування нещодавнього рішення виконавчого комітету про підвищення тарифів для кам'янчан на послуги ЖКГ.

Цей проект підтримав Михайло Посітко, Василь Гаврилюк, Андрій Бойко та інші.

Василь Гаврилюк зазначив, що підвищуючи тарифи, потрібно йти до людей і спілкуватись з ними.  Маніпуляцією є те, що як тільки  мова заходить про такі важливі питання, "ми" посилаємось на закон і стверджуємо, що про підвищення тарифів нам не потрібно говорити з громадою, закон зобов'язує просто про це повідомляти (доводити до відома) населення.

Регламентна комісія одноголосно підтримала цей проект. 



Третій проект -  винесли представники Духовної ради. Вони на сесії міської ради запропонують депутатам звернутись  до центральних органів влади з Резолюцією, яку ухвалили 28.05.17 "До Дня сім'ї", "До Дня захисту дітей"

Немає коментарів:

Дописати коментар