понеділок, 22 травня 2017 р.

ЧИ БУДЕ ПОКЛАДЕНО КІНЕЦЬ НЕЗАКОННІЙ ЗАБУДОВІ В КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ?

Сьогодні в приміщенні міської ради презентували створення місцевої ДАБІ (Державної будівельно-архітектурної інспекції  відділу державного архітектурно-будівельного контролю). На захід прибула делегація на чолі з головою ДАБІ України Кудрявцевим  О.В., головою Хмельницької ОДА Корнійчуком. 

Також на зустріч були запрошені архітектори з різних міст Хмельницької області, голови РДА, депутати, забудовники

Свободівці не оминули такої нагоди, адже для нашого міста питання незаконної забудови стоїть надто гостро. Це стосується і забудови території міської лікарні і території паркової зони і території міського мотобольного  стадіону.

Я, як депутат Кам’янець-Подільської міської  ради від  ВО «Свобода»,  неодноразово звертався до ДАБІ України, правоохоронних та судових інстанцій з цієї проблематики. І сьогодні під час зустрічі наголосив керівнику ДАБІ України на цих фактах і на тому, що й ця державна інспекція України не завжди виконує в повній мірі, покладені на неї повноваження. Так, по забудові мотобольного стадіону мені надіслали відповідь, в якій вказали, що приєднують 11 додатків, а по факту – додатки чомусь забули прикріпити до основного листа-відповіді. Приємно був вражений фаховістю запитань, котрі звучали від головного архітектора м. Хмельницького. Відчувається, що свободівці працюють.


Отже, залишається сподіватись, що відкриття  відділу державного архітектурно-будівельного контролю в Кам’янці-Подільському не залишиться лише гарним приводом для піару, а стане дієвим органом нагляду за забудовою. 

Михайло Посітко - голова Кам'янець-Подільської організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар