середу, 24 травня 2017 р.

ЄВА - НАЙПАТРІОТИЧНІША ПІВТОРАРІЧНА УКРАЇНОЧКА. ПАТРІОТИЧНИЙ АВТОПРОБІГ-2017.




23 травня 2017 року ВО "Свобода", Національний корпус, Правий сектор, ГО "Каскад-Захід", ГО "Жіноча сотня", ГО "Пласт", ГО "Єдність - наша сила", "Просвіта", "Сокіл", представники інших організацій, активісти міста взяли участь у вже традиційному до Дня Героїв - Патріотичному автопробігові. 


День Героїв – це день пам'яті  славетних українців, котрі віддали своє життя за нашу свободу, тих, хто боровся і захищав Україну. 






Це не нова пам'ятна дата, в такий спосіб вшановують  Героїв вже понад сімдесят років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів, з метою  відродження в українців героїчного духу минулих поколінь, постановив: відзначати 23 травня, як День Героїв.










Колона автівок з патріотичною символікою рушила до пам'ятних місць: місця поховання наших хлопців, котрі загинули в російсько-українській війні, далі - до пам'ятника Великому Кобзарю, меморіальних дошок Симона Петлюри  і завершили урочистий захід  на майдані Відродження біля імпровізованого меморіалу Героям Небесної Сотні.



















Цьогоріч - наймолодшою учасницею заходу - стала півторарічна Єва Дрозд.





«Такі заходи єднають і справді підносять дух патріотизму. Віддаючи шану Героям, ми відчуваємо спорідненість  наших душ, рівняємось на них», - сказав депутат міської ради, свободівець Михайло Посітко. 







Організатори висловлюють вдячність всім тим, хто доєднався до участі в цій патріотичній акції.

Немає коментарів:

Дописати коментар