пʼятницю, 12 травня 2017 р.

СМОТРИЦЬКИЙ КАНЬЙОН. ЛАСИЙ ШМАТОК, ЩОБ ЗДАТИСЬ.






З історії хвороби):


1 серпня 2016 року господарський суд Хмельницької області, своїм рішенням визнав недійсним договір "Про відновлення та благоустрій зони відпочинку з пляжем та водною станцією в каньйоні р. Смотрич на південь від Новопланівського мосту до Руськофільварецьких сходів з відновленням Садів де Вітте", укладений 25.03.2016 року між виконавчим комітетом Кам'янець - Подільської міської ради та МПП "Гала - Тур".

28 вересня 2016 року рівненський апеляційний господарський суд відхилив апеляційні скарги МПП «Гала – Тур» та виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради та залишив рішення господарського суду Хмельницької області без змін.






Варто зауважити, що рішення міської ради про передачу земельної ділянки біля річки Смотрич, фактично в безоплатну оренду на 35 років МПП “Гала-Тур”, власником якого є Анатолій Ковальський, викликало хвилю критики серед громадських активістів та екологів міста. Останні навіть виступали з презентаціями, у яких вказували на ризики, з котрими може зустрітися пан Ковальський при спробі благоустрою даної території.





Більше про діяльність активістів, які спонукали владу повернутись в русло Закону можна ознайомитись в групі "Смотрицький каньйон"  (https://www.facebook.com/groups/987127611334445/?fref=ts).






Але попри те, що наразі влада вимушена провести всю необхідну процедуру по встановленню меж в натурі цієї геологічної пам'ятки і ще не проведені експертизи проектів, "переможець конкурсу" з проектом "Каньйонпарку" не полишає надій  повернути все на свою користь.





4 травня 2017 року ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ виніс нову ухвалу по справі, позивачем в якій вже став керівник МПП "Гала - тур"(http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66354510). Згідно якої очевидно, що до розгляду прийняли позов через "якісь" нововиявлені обставини.

Зокрема, в ній йдеться: 

"У задоволенні заяви малого приватного підприємства "Гала-Тур" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення господарського суду Хмельницької області від 01.08.16 у справі №924/501/16  відмовити, рішення господарського суду Хмельницької області  від 01.08.16 по справі №924/501/16 залишити без змін".

    Тиждень тому відбулась робоча нарада за головування заступника міського голови С.Бабія з приводу розробки проекту меж каньйону. Як це було можете переглянути у відео:














Далі буде)

Немає коментарів:

Дописати коментар