середу, 10 травня 2017 р.

ЄВГЕНІЯ КОРИТНІК - ПРЕКРАСНА КВІТКА , А ДУШЕЮ - ВОЇН

ПРО СВОБОДІВОК ДО ДНЯ МАТЕРІ



«У країнах, що їх Бог благословив вродливим жіноцтвом, красуні мусять бути звичайними собі жінками, а звичайна жінка, на мою думку, — найлучша»   (Т.Г.ШЕВЧЕНКО)

   Євгенія Коритнік - справжне уособлення української жіночої вроди. Це жінка, в якій  гармонійно краса вживається з активною, непереборною жагою до дії. Вона - взірець господині. Всі, хто хоч раз побував в с. Субіч Кам'янець-Подільського району і бачив домівку родини Коритнік - залишаються приємно вражені: все в квітках, подвір'я, будиночок  прикрашені руками Євгенії та її чоловіка. Тут і альтаночка, і маленький фонтан і гойдалка. Біля брами - височіє український прапор. І все так гарно, чисто, заквітчано...
     Євгенія вишиває, малює, співає, танцює.... Все вміє і все виходить.

     Діти і онуки люблять пані Євгенію, адже все саме краще вона віддає їм; любити Україну навчає не на словах, а на прикладі свого життя.




 З автобіографії: 

"Працювала в медичному батальйоні військової частини у місті Чернівці. У 1988 році переїхала з сім’єю у місто Кам’янець-Подільський. З 1995 року працювала в Кам’янець-Подільській міській лікарні № 1 в анестезіолого-реанімаційному відділенні на посаді медичної сестри. Вийшла на пенсію за вислугою років. Проживаю в селі Субіч Камянець-Подільського району. Виховала із чоловіком Василем Івановичем двох дочок: Галину і Наталю. Обиралася депутатом Калачковецької сільської ради. Разом із чоловіком, теж депутатом, відстоювали народне майно, бо місцеві начальнички хотіли по-своєму його поділити. А ставши головою комітету пайовиків, домоглась справедливого розподілу майна, за що односельці були  надзвичайно вдячні. Сьогодні активно займаюсь волонтерською діяльністю, опікуюсь місцевим ФАПом, здійснюю у ньому ремонт та благоустроюю територію ".





     Пані Євгенія - депутат Китайгородської сільської ради від ВО "Свобода", вона опікується проблемами громади і завжди допомагає односельцям в біді.  Ця чарівна українка - активний борець з корупцією та недбальством місцевого чиновництва.


"Якщо хочеш щось зробити для людей, а не збагачувати свої кишені, то бути депутатом непросто. Я завжди знаходжу спільну мову із своїми виборцями, бо селяни – люди щирі й відкриті. Важче переконувати депутатів чи керівництво сільської ради у тому, що дотримання законності повинно бути першочерговим. Чиняться постійні перешкоди в отриманні від апарату сільської ради відповідей на мої офіційні звернення. А це є грубим порушенням Конституції України. З моїх понад ста звернень, окремі стали підставою для відкриття кримінальних проваджень.
    Відчуваю постійну підтримку однопартійців: так вдалось хоч трохи навести лад на сільських дорогах, є змога допомагати людям в скруті, організовувати культурно-масові заходи. 

Багато працюю індивідуально, чи то для інваліда придбати візочок, чи воїну російсько-української війни допомогти отримати посвідчення, чи вирішити інші - менш видимі, але важливі проблеми для окремого жителя села", -  зазначає пані Євгенія.


"Минулого року разом з депутатами районної ради від ВО «Свобода» відстояли дві школи у селах Вихватнівці та Калачківцях. Ми категорично проти закриття сільських шкіл, у тому числі Китайгородської. 


Але через те, що сільська влада не надає офіційної інформації, які школи рекомендовано реорганізувати, то це породжує нездорові чутки серед громади. Такі питання не можна вирішувати кулуарно, а навпаки – прозоро і фахово. Кошти  слід вкладати у перспективні школи, розвиваючи їх навчально-виховну базу. Ось тоді не буде тих проблем, які самі собі створюємо.

Я  людина творча і до роботи підходжу з любов’ю. Остання моя задумка – зробити так, щоб автобусна зупинка в с. Калачківці милувала око. Я вирішила своїми силами відремонтувати і облагородити її, адже зупинка є своєрідною візитівкою села. Підібрала фарби, вибрала орнамент, обдумала як її оздобити – і взялась до роботи. Тепер – запрошую, приїздіть до нас в Калачківці, адже слава про нашу нову заквітчану патріотичну зупинку вже йде районом", говорить пані Євгенія. 



Не можна не захоплюватись вродою та вдачею цієї прекрасної мами, бабусі - берегині українських традицій та справжнього воїна - борця з несправедливістю.


   

Немає коментарів:

Дописати коментар