понеділок, 15 травня 2017 р.

ДЕНЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ. ПАТРІОТИЧНИЙ АВТОПРОБІГ В 2015-2016 РОКАХ



    День Героїв – це день пам'яті героїв-українців, котрі віддали своє життя за нашу свободу, тих, хто боровся і захищав Україну. 
     Це не нова пам'ятна дата, в такий спосіб вшановують  Героїв вже понад сімдесят років. 
    У  роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам'ять Героїв. 
       У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня, як День Героїв, з метою  відродження в українців героїчного духу минулих поколінь. 

     Травень було обрано для вшанування Героїв, тому що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України XX століття: З травня 1924 року – головний ідеолог державної самостійності України початку XX століття, один із співавторів ідейних засад українського націоналізму Микола Міхновський (родом з Полтавщини); 25 травня 1926 року в Парижі від кулі більшовицького агента загинув головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років Симон Петлюра (родом з Полтави); 23 травня 1938 року  в Ротердамі вибух бомби, підкладеної агентом НКВС, обірвав життя організатора українського націоналістичного руху, засновника та першого Провідника УВО та ОУН полковника Євгена Коновальця (родом зі Львівщини). В роки німецької, а згодом радянської окупації цей день відзначався у підпіллі та в українській діаспорі. З проголошенням незалежності День Героїв відзначається в Україні. " Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав: руських дружин великого князя Святослава і короля Данила козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, Армії Української Народної" Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії членів визвольного руху шестидесятників, активістів Небесної сотні, воїнів російсько-української війни" (http://www.milnavigator.com).
    Свободівці та націоналістичні організації, громадські активісти Кам'янця-Подільського вже традиційно вшановують українських героїв в цей день - Патріотичним автопробігом. Колонна автівок з патріотичною символікою рушає до до пам'ятних місць: місця поховання наших хлопців, котрі загинули в російсько-українській війні, далі - до пам'ятника Великому Кобзарю, добудинку , в якому працював Симон Петлюра, до героїв Чорнобиля, Героїв Небесної сотні.
    Цьогоріч 23 травня, у вівторок, патріотична автоколонна рушить від будинку на проспекті Грушевського, 46, о 17.00. До патріотичного заходу може доєднатись кожен, хто хоче віддати шану українцям-борцям за нашу свободу, за нашу вільнуУкраїну.


Як Патріотичний автопробіг відбувався минулими роками:


2015 рік

































2016 рік


































































Немає коментарів:

Дописати коментар