понеділок, 16 жовтня 2017 р.

МАРШ СЛАВИ УПА В КИЄВІ. 14.10.17. ЯК ЦЕ БУЛО.

14 жовтня на Свято Покрови в Києві відбувся грандіозний марш Слави УПА. Організаторами виступили підписанти Національного маніфесту: ВО "Свобода", "Правий Сектор", "Національний Корпус" та низка інших націоналістичних формувань. 

Як говорив заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський: "Ви ще здивуєтесь, побачивши скільки українців вийде на Марш Слави. свободівці слів на вітер не кидають. І справді, цього разу кількість учасників була колосальною. Коли голова колони вже була на Європейській площі, то її хвіст ще виходив з парку Шевченка. Звичайно, олігархічні ЗМІ зробили все, щоб не помітити, або подати викривлену інформацію про марш. Так ТСН, напозичавши в Сірка очей "нарахувала" 5 тисяч осіб, хоча навіть керівники поліції, які завжди в таких ситуаціях схильні применшувати число учасників, заявляли про 10 тисяч. В реальності в Марші могло брати участь до 50 тисяч осіб. Автор статті пройшов цю колону від початку до кінця і, хоч бере участь у такому заході вже вп'яте, сам був вражений масою людей. Їх насправді було 40-50 тисяч осіб.


Марш Слави УПА відвідала і делегація кам'янецьких свободівців на чолі з головою Кам'янець-Подільської міської організації Михайлом Посітком. 



Прибувши вранці, гості столиці змогли погуляти столицею.




О 12:00 у Будинку Вчителя свободівці-кандидати в депутати Слобідсько-Кульчиєвецької сільської ради пройшли доволі непросту співбесіду з очільниками партії: Головою Контрольно-Ревізійної комісії ВО "Свобода" Олегом Гелевеєм та Головою Партійного Суду Ігорем Янківим.



Відтак, учасники Маршу Слави почали збиратися у Шевченківському парку.




На те, щоб вишикувати величезну колону пішло чимало часу. Делегація Хмельницької обласної (а відтак і Кам'янець-Подільської) ВО "Свобода" як одна із кращих свободівських організацій в Україні займала місце майже в голові колони.





Колону очолювали керівники націоналістичних організацій: Олег Тягнибок, Андрій Білецький та Андрій Тарасенко зі своїми заступниками.


Поряд з провідниками нинішнього покоління націоналістів почесне місце займали ветерани ОУН-УПА. відразу за ними - нинішні воїни-захисники України з "Легіону Свободи", "Правого сектору", "Азову", ЗСУ та різноманітних добровольчих батальйонів. 




Бійці несли корогви з релігійною символікою та знамена своїх формувань. За ними йшла основна маса учасників Маршу.




Вражаючим було видовище націоналістичної колони на Хрещатику. Як писали на одному з націоналістичних ресурсів: "Від молодечого запалу організацій Азовського руху, через неосяжні колони досвідчених політичних солдатів "Свободи", через червоно-чорні ряди хрестоносців "Правого сектору" - до містично-потойбічного вогняного моря "Соколу", який сьогодні нагадував істиний лицарський орден, воскреслий зі спогадів, літописів, кінохронік, снів і фантазій"








А ось що писали не вельми дружні до націоналістів видання: "Після 18:00, на підходах до майдану колона вибухає петардами горить фаєрами і смолоскипами. Вона, як удав, гіпнотизує відвідувачів кав'ярень та бутіків. Учасників маршу знімають сотні камер, смартфонів і декілька дронів. Чимало приєднуються до ходи, щоб пройти разом – до Контрактової площі. Хтось штовхає вперед візочок з дитиною" (авторський переклад з російської). Прямо як у Булгакова (опис вступу армії УНР до Києва в 1918 році)







Українські націоналісти завжди були поціновувачами культури братніх кельтських народів)))



Завершилась хода на Контрактовій площі, де націоналісти змогли насолодитись музикою високого духу, зокрема виступом легенди української націоналістичної індастріал-готики "Кому вниз".




Що тут можна сказати? Лише згадати слова поета: "Я є народ, якого правди сила, ніким звойована ще не була!"

 Перемоги наших ворогів тимчасові! Ніхто не зупинить нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар