вівторок, 6 лютого 2018 р.

"ПОДРУЖИМ?" 50-ТА СЕСІЯ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ



06 лютого 2018 року відбулась чергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради, в ході якої звітували керівники: колишніх жеків (нині - КП «Добробут» та «Господар»), Муніципальної поліції, 

відділу освіти , служби у справах неповнолітніх. 





Звітував також голова депутатської комісії  з питань бюджету Андрій Гамалій. Багато з запланованих на сесію питань було знято.

Зокрема, вкотре голова земельної комісії посилався на те, що кілька питань (які вже мають чітку тенденцію перекидатись з сесії на сесію) ним і комісією не вивчені. 

Хоча в регламенті, як зазначив керівник юридичного відділу, чітко зазначено, що питання, котрі знімаються в ході розгляду на пленарному засіданні, переносяться на наступну сесію (наступну! А не на час, коли людина вже знесилена навколішках проситиме панів позитивно вирішити її питання).


Вкотре зняли з розгляду питання «Про затвердження вимог щодо виконання робіт з будівництва та благоустрою на території історичних ареалів міста». Скажу відверто, що добре, що зняли, оскільки жодного нового «внормування» тих чи інших питань на місцевому рівні воно не несе в собі. До таких документів бажано було б підходити більш професійно, залучаючи відповідних фахівців. Нагадаю, такої регуляції вимагала ВО «Свобода» після фактів зникнення-складування-продажів старовинної бруківки на території Старого міста. 

Маємо пояснювальні записки до зонінгу міста, опорного плану, генеральний план, в яких чітко зазначені норми щодо забудови Старого міста, трьох історичних ареалів, що відносяться до території НІАЗу та висотності будівель. 

Натомість, в пропонованому проекті більша його частина присвячена термінології, інша частина – надто – сфасилітоване переписування деяких пунктів з зонінгу міста. Хотілось би бачити в цьому документі  рух щодо нормування  питань мощення,освітлення, рекламної візуалізації, облаштування місць для паркування та багато іншого.

Михайло Посітко запропонував підтримати звернення на адресу прем’єр-міністра України від голів ОСББ, котрі звернулись з нещодавно виниклою проблемою блокування коштів, передбачених на відшкодування субсидій та пільг на казначейських рахунках. Слід зазначити, що «в ручному режимі», наразі питання вирішене, але на рівні нормативного документу, ухваленого Кабінетом Міністрів України, досі ні. Тому таке звернення мало спонукати КМУ вирішити цю проблему, внормувавши цей механізм. 


Але керівник департаменту ЖКГ зазначив, що йому стало відомо, що прем’єр-міністр дав доручення вирішити це питання і тому на його думку таке звернення від міської ради є зайвим. 

А в цей час багато міст не покладаються на «ситуативні ручні механізми» вирішення проблеми, а йдуть шляхом вимог чіткого внормування. Тож звернення не було.

Сьогодні також присвоєно посмертно звання Почесного громадянина Симону Петлюрі, перейменовано вулицю Уральську на його честь, за дорученням депутатів визначатимуть місце для встановлення пам’ятника Петлюрі.
22 жовтня 2018 року КПНУ імені Оієнка святкує славетну дату – 100-річчя, до цієї дати заплановано цілу низку заходів.


Також депутати розглянули понад 150 земельних питань. Місцеве комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» виявило бажання на шматку землі, що відведена під комунальне підприємство будувати житловий будинок, тому попросила змінити цільове призначення цій ділянці. 

Ото дивина, підприємство, яке мало не щосесії збільшує статутний капітал, говорить про нестачу коштів, набрало кредитів, за останній час вже двічі нас здивувало. Перший раз, купуючи новеньку іномарочку для службових потреб, а тепер ще й забудовником вирішило стати. 

Міркуємо так: якщо земля зайва, то треба перевести її в категорію вільної, та й на аукціон. 

Бо Слободян мабуть баче як можна наповнити бюджет лише за рахунок тиску на діючі підприємства, а ми бачимо як за рахунок вільних земельних ділянок та перегляду питань щодо гектарів земельки під будівництво будівельному монополісту в місті.

Ну і питання з бородою. 

Сьогодні 19 депутатів проголосувало за затвердження проекту гаража батьку депутата Полатайко ( чесно сказати, я вже й не знаю хто може насправді виявитись власником того «високо архітектурного» гаража в центрі з виходом на євро сквер, побачимо). 

І не звинувачуйте "Свободу" в тому, що «не била морди» чи не «палила комп’ютери». 

Все залежало і від вас: обрали, поважаєте, а це значить, що приймаєте. 

Бо ж не пішли на сесію, не казали, що проти. А я вам скажу так, а чим гірший депутат Полатайко від депутатів Дюднєвих чи Слободянів? Людське бажання "мати". І ви це розумієте. 

Свобода в особі Михайла Посітка висловила свою негативну позицію. І хоч дехто втихомирював, скажу (після виступу Слободяна), ми найближчим часом вирішимо чи це питання оскаржувати в  суді. І заберіть свої шантажистські погрози самі знаєте куди.

А загалом, якась ця сесія була не така.  Навіть камера, що забезпечувала ведення онлайн трансляції, відмовилась транслювати те, що відбувалось. За нею – і компи вийшли з ладу.

Насамкінець, міський голова закликав разом вирішувати питання міста, долучатись до проведення свят. 
Що можу сказати: ми також відкриті до спілкування, якщо воно конструктивне, а не тупий шантаж чи «покусаки» , помста, меркантильний інтерес. 

От чому , маючи таку дружелюбну позицію, міський голова не піднявся з третього на четвертий поверх і не завітав на публічний звіт Свободи? 
Га? Однобоко, якось, панове)



1 коментар: