понеділок, 17 серпня 2020 р.

Де заростають цвинтарі, там заростають людські душі

 

Нещодавно до моєї громадської приймальні завітала пані Оксана, яка довгий час проживає закордоном. У відчаї розповіла про стан цвинтаря поблизу костелу, що на мікрорайоні Жовтневому, на якому поховані її батьки. Разом з нею виїхали на місце їх вічного спочинку. Те, що побачили, неприємно вразило: запущеність, могили заросли деревами, чагарниками, в деяких місцях відсутні огорожі й зруйновані надгробки, з пустих розкиданих пляшок від алкоголю, роблю висновок, що тут дехто влаштовує їх розпиття. Суцільна наруга над пам’яттю.  «Це  страшенна зневага до померлих. Боюсь, що цвинтар умисне занедбали, щоб мати привід віддати  частину його території під забудову», - сказала пані Оксана.  

Відео



Згідно чинного законодавства, санітарних норм, закритий цвинтар може згодом бути переоблаштований під меморіальний парк. Такі землі не можна забудовувати. Команда Симчишина у Хмельницькому на місці старих кладовищ  облаштовує меморіальні парки, де проводять інвентаризацію могил, роблять інформаційні таблички пам’яті, окультурюють територію.

Міський голова Хмельницького розповів, що означає закриття старого кладовища на Кам’янецькій

    В нашому місті на догляд за кладовищами виділяється більше 2-х мільйонів гривень на рік. Але, вочевидь, команді влади не до поваги  й пам’яті.


Михайло Посітко, депутат міської ради






















































Немає коментарів:

Дописати коментар