середа, 12 серпня 2020 р.

ВІДБУЛОСЯ СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ У СПРАВІ НЕРІВНОЦІННОГО ОБМІНУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ НА КОМУНАЛЬНЕ ПРИМІЩЕННЯ ПО ГРУШЕВСЬКОГО, 42



12 серпня відбулося чергове засідання Кам'янець-Подільського міськрайонного суду у справі нерівноцінного обміну земельної ділянки за адресою Крип'якевича, 3, яку було захоплено при будівництві нової ТЕЦ на комунальне приміщення по проспекту Грушевського, 42 (другий поверх "Ощадбанку"). Детальніше про історію питання: https://www.facebook.com/PositkoM/videos/932288190471501/

Сьогодні свої позиції представили представник позивача свободівець Дмитро Костюкович, представник відповідача начальник юридичного управління Кам'янець-Подільської міської ради Олександр Антощук, а також, юристи КП "Міськтепловоденергія" та підприємця Чалого, якому належить земельна ділянка.




Під час свого виступу Дмитро Костюкович, захищаючи майно громади, наголосив, що відчуження земельної ділянки для потреб новозбудованої ТЕЦ має здійснюватися виключно за процедурою, передбаченою Законом України "Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені,які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності". Свободівець вказував на численні порушення, які мали місце під час цієї оборудки. 

Представники міської ради, КП "Міськтепловоденергія", а також підприємця Чалого намагалися переконати суддю, що позов свободівця слід відхилити, бо мовляв, обмін земельної ділянки на нерухомість не порушує нічиїх прав.



Також під час судового засідання, на вимогу Дмитра Костюковича, переглянули відео сесії Кам'янець-Подільської міської ради, на якій ухвалювалось рішення про обмін. Було виявлено  серйозну невідповідність змісту рішення сесії міської ради технічній документації на частину приміщення, яку було визначено на обмін.

Наступне судове засідання відбудеться 18 серпня о 15:30 в приміщенні суду за адресою Драй-Хмари, 7. На ньому планується провести дослідження доказів у справі.



Ми рухаємось вперед, відстоюємо інтереси громади у боротьбі з представниками міської влади. Сподіваємось, що суд ухвалить законне рішення, яке відповідатиме усім принципам справедливості, - наголосив адвокат-свободівець Дмитро Костюкович.



Немає коментарів:

Дописати коментар