четвер, 27 квітня 2017 р.

ОСББ і СВОБОДА ПРОТИ МІСЬКОЇ ВЛАДИ ТА ПРИВАТНОГО ЗАБУДОВНИКА

Сьогодні відбулось судове засідання з розгляду позову ОСББ Нігинське шосе, 22 до міської ради,  Комунального підприємства "Комунпобутсервіс", ПП "Будінвест". 


       В 2015 році міська рада передала в оренду з правом передачі в суборенду комунальному підприємству землю, котру мешканці будинку на вул. Нігинське шосе, не безпідставно вважають своєю прибудинковою територією. 

      Наміри при передачі владою землі проголошувались добрі: комунальне підприємство мало щось таке зробити, аби з'явились нові робочі місця, щоб задовільнити суспільні, культурні  потреби мешканців цього району Кам'янця-Подільського☺. 

      Але через два місяці, комунальне підприємство змінило свої наміри і вирішило передати в суборенду цю земельну ділянку приватному забудовнику. 

    Звичайно,  у документах і в реальності, як у нас водиться, сталась чудасія. На "паперах" забули написати про сервітут, зелені насадження, не позначили комунікації, що прокладені на цій земельній ділянці... 

   Заходились одразу ж вирубувати дерева - розчищаючи зелену зону під нове амбітне будівництво. 



         Всі протести людей будинку на вул. Нігинське шосе, 22  ігнорували. 

     Завдяки активістці Вікторії Кохановській, людям вдалось призупинити рішення міської ради. Далі - на захист громадян стали  свободівці. 

     Два позови - від депутата-свободівця Геннадія Бенкендорфа та від голови і мешканців ОСББ вул. Нігинське шосе, 22 щодо визнання недійними договору оренди,  відповідно -суборенди та рішення міської ради, наразі об'єднані в одну судову справу. 

        Інтереси громади в суді представляє голова депутатської фракції ВО "Свобода" в районній раді, адвокат Іван Громик. На судові засідання слухачами приходять депутати-свободівці, помічники депутатів, активісти.




        Захищати рішення міської ради - на засідання міський голова відряджає головного юриста виконавчого комітету. 


     Отак і виходить, що міська влада вкотре стає проти своєї громади, забуваючи про те, що першочергове її завдання - створювати комфортні умови в місті для проживання кам'янчан.




Немає коментарів:

Дописати коментар