четвер, 8 червня 2017 р.

"З КАНДАЧКА", ВАЖКО, НЕСПОДІВАННО ". ПРО СТВОРЕННЯ ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ ПО ПЕРЕВІРЦІ КП "МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ"



Сьогодні під час 36-ї позачергової сесії Кам'янець-Подільської міської ради депутатами було ухвалене рішення про створення тимчасової депутатської комісії по перевірці готовності до зимового періоду КП "Міськтепловоденергія".


З історії питання: ВО "Свобода" наполягала на незалежному аудиті цього підприємства, яке є монополістом в нашому місті на послуги тепло-водопостачання. Але завжди знаходились від провладної частини депутатів "доводи" чому саме цього не потрібно робити. Міський голова дозволяв собі кепкувати про "міжнародний" аудит і непідйомну вартість такої перевірки. Містян бентежать чи не найвищі по області тарифи на послуги цього підприємства, в соціальних мережах люди скаржаться на якість послуг, відсутність гарячої води. Обговорюються питання великих зарплат у керівників підприємства. Ініціативу щодо створення наглядових рад при комунальних підприємствах "зарубали" саме через те, що такий орган адміністрування мав би бути створений в першу чергу на цьому КП. Ще на слуху "історії з золотими котлами".... і ще багато чого іншого


Ініціював сьогодні питання створення такої комісії депутат від Радикальної партії Анатолій Гурома. Підтримали ініціативу ряд депутатських фракцій. "Свобода" наголосила, що це питання піднімається нами постійно, тому ми голосуватимемо за створення такої комісії.

1. ДЕБАТИ

Свободівець Юрій Яриновський на підтримку ініціативи "...ми постійно туди гроші даємо, а як вони використовуються?..."

Депутат Валерій Слободян, як противник перевірки, в своєму спітчі використав невідомий мені вислів "з кондачка" (так почула). Якщо знаєте його значення - поділіться, то певно якась професійна лексика ☻Він також запропонував, щоб КП перевірила депутатська комісія, яку очолює директор КП, депутат Гордійчук.
Молодий радикал Степан Гурома відповів депутату Слободяну, що Гордійчук не може сам себе перевіряти.

Голова фракції БПП Василь Кобильник зробив спробу "закрити" дискусію і перейти до наступного питання, бо з його слів ідея перевіряти підприємство виникла "з бухти-барахти"


Голова фракції ВО "Свобода" Михайло Посітко наголосив на необхідності створення комісії.

Депутат Олександр Чинчик ("За конкретні справи") підтримав ініціативу створення комісії.

Анатолій Гурома (Радикальна партія) вказав депутату Валерію Слободяну на неуважність і знову пояснив мету її створення.

Олег Ткач (Батьківщина) виступив за створення комісії



ГОЛОСУВАННЯ


Очевидно, що не всі депутати знали, що для створення тимчасової комісії необхідно всього 1/3 від загального складу, а не "більшість" голосів. 

І якось несподіванно - пропозиція про створення комісії набрала аж 13 голосів!



Це спантеличило депутатів і секретаря міської ради Дмитра Васільянова. Він спробував пояснити "неслухняним" що всі не готові до такого "викрутасу долі".

Після перерви, під час якої депутати обговорювали персональний склад комісії, ініціатор проекту рішення оголосив про склад ТКК з 9-ти депутатів (Посітко , Гурома , Костинюк, Кобильник, Пливанюк, Дюднєв, Бойко, Слободян, Гаврилюк)


За персональний склад комісії проголосувало 29 депутатів.




ЕПІЛОГ




Після голосування про створення комісії, перерви і голосування за персональний склад комісії, до трибуни з коментарем вийшов головний юрист виконкому





THE END  :-)

2 коментарі:

  1. Під час перевірки обов"язково потрібно запросити незалежного прокурора з ордером, щоб відразу було припинено подальше розкрадання коштів громадян міста.

    ВідповістиВидалити
  2. Під час перевірки обов"язково потрібно запросити незалежного прокурора з ордером, щоб відразу було припинено подальше розкрадання коштів громадян міста.

    ВідповістиВидалити