середу, 14 червня 2017 р.

ЖІНОЧИХ РУК СВЯТА ЗВИТЯГА. ВИСТАВКА РОБІТ ГО "ЖІНОЧА СОТНЯ" В КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ. ФОТОЗВІТ.

13 червня у виставковій залі, що  на вул. Соборна в Кам’янці-Подільському відбулась подія, до якої  Громадська організація «Жіноча сотня» готувалась майже рік - виставка  "Шлях до перемоги: історія спротиву кам'янецьких жінок".

Жінки, дівчата з цієї організації – знані у всій Україні волонтерки. Згуртувались вони в 2014, оскільки  зрозуміли, що їх допомоги чекають українські захисники. 

За час діяльності сплели своїми натруженими руками кілометри маскувальної сітки, передали тонни допомоги на фронт, пошили сотні подушок для бійців, намотали тисячі ляльок-мотанок-оберегів для хлопців і їх родин.

Світло їх душ не можливо не помітити. Ніколи не скаржаться, що багато замовлень з фронту, завжди раді напоїти чаєм вояка, який у відпустці навідується до своїх берегинь…

Очолює Громадську організацію свободівка Лариса Діновська. Минулоріч вона стала номінантом у престижному Всеукраїнському волонтерському конкурсі.
Привітати жінок з важливою подією прийшли свободівці, активісти, друзі й товариші, родина. Малеча, вдячна жінкам за проведені майстер-класи з плетіння ляльок-мотанок також вітала в цей день їх. 

До слова з привітанням запросили голову Кам’янець-Подільської організації ВО «Свобода» Михайла Посітка,


заступницю голови ГО «Жіноча сотня» Валентину Магілат, 

свободівку- вимушену переселенку з Донецька Катерину Колеснікову, 


голову Хмельницької обласної організації ОУН  Едуарда Крилова.



На виставці дівчата експонують зразки своїх робіт. А ще – тривалий час вони кам’янчанам готували сюрприз. Вивчали особливості українського національного вбрання різних областей і перенесли їх на ляльок.

Костюми для снайперів «кікімора», ляльки-мотанки, фото важливих подій, нагороди, маскувальні сітки, виплетена мапа України – це все кам’янчани зможуть на власні очі побачити у виставковій залі. Виставка триватиме до 29 червня.























































Немає коментарів:

Дописати коментар