середу, 21 червня 2017 р.

ЯК В "МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ" СЛУХАННЯ ПРОВОДИЛИ. АБО: ГОРДІЙЧУК 6-Й РІК НЕ ПУСКАЄ ЗАСТУПНИКА В ВІДПУСТКУ



 Сьогодні КП "Міськтепловоденергія" вперше проводило відкриті громадські слухання з питання внесення змін тарифу на виробництво теплової енергії   від когенераційних установок.
Маємо недолік - про це дізнались лише вчора з повідомлення Алекса Андрущака у фейсбук-спільноті. Оголошення було опубліковано на сайті комунального підприємства, але споживачами послуг було залишене поза увагою.
Отож, дякуємо, Алексе :-)
На громадські слухання зі "сторонніх" :-) прийшли: Михайло Посітко, Володимир Кондрук, Валентина Магілат, Анатолій Гурома з активістом (прошу вибачення - не почула добре прізвище) і я. 
Ми побачили в актовій залі більше півсотні люду. Половина вже сиділи в залі, інша половина - вишикувалась до реєстрації. 



Чоловік з реєстраційними списками закликав нас зареєструватись. Що ми і зробили. Як виявилось з інформації, оголошеної на початку зборів (слухань), в залі було 57 представників від громадськості. Були і представники керівництва КП (10 осіб).

Відео1. Нам роз'яснили що таке відкриті слухання, з якого питання проводяться. Попередили, що  це не громадські слухання, а форма доведення споживачам інформації. Також пояснили, що споживачі не мають права голосувати...


Відео 2. Порядок денний. Коли проводилось голосування у мене виникла підозра, що кожного разу голосують інші, ніж першого разу , люди :-)

Відео 3. Виступ заступника директора КП "Міськтепловоденергія" (цифри, показники, терміни і причини коригування)

Відео 4. Відповіді на запитання Валентини Магілат і Володимира Кондрука. З 5.21 - запитання Михайла Посітка про перехід на альтернативні види палива і відмова заступником надавати на питання відповідь.



Відео 5. Валентина Магілат закликає керівника КП до толерантності і просить відповісти на запитання депутата Михайла Посітка. На що заступник відповіла, що якщо всі будуть "не по темі" задавати питання - то не можливо буде провести слухання. АЛЕ - ніхто окрім нас в залі не задавав питання!

ВІдео 6. Задаю "некомпетентне питання" з предмету слухань. Не розумію, якщо мова про "внутрішній технічний тариф", навіщо проводити громадські слухання і якщо того вимагає відомчий наказ з 2012 року, то чому вперше проводиться такий захід. Валентина Магілат просить про  слухання інформувати громаду.




Відео 7. Анатолій Гурома підтримав тезу Володимира Кондрука про те, що варто ці слухання скасувати, оскільки в оголошенні про них не було повної інформації щодо термінів надання пропозицій від споживачів.




Відео 8. Певно було вже близько 17.00, бо люди в залі захвилювались.



Відео 9. "Люди, працівники "Міськтепловоденергія", ви отримуєте по 3-4 тисячі, а ваші керівники захмарні зарплати,то може резерв якраз і є в зарплатах вашого керівництва?  Чому мовчите?...Влаштовує все чи боїтесь?" , -  Анатолій Гурома.




Відео 10. Валентина Магілат: "Поверніться в правове поле". Продовжують голосуванням до 4 липня термін подання пропозицій від мешканців.




Відео 11.  Михайло Посітко дякує на відео робітникам Міськтепловоденергія та Тепловода за те що, незважаючи на розпал робочого дня, вони знайшли час і заповнили зал практично на 100 відсотків  Також говорить про новостворену депутатську комісію і зовсім коротко про боротьбу за створення наглядових рад відповідно до законодавства. (опис від Володимира Кондрука)





Ця "відеохроніка"  дійства носить описовий характер. Про подальші дії і свободівську реакцію на це дійство повідомлю додатково.


Дякую, що дочитали))

Немає коментарів:

Дописати коментар