середу, 28 червня 2017 р.

ЗЕМЛЯ АТОВЦЯМ? "ПОЗИЦІЯ" КАМ'ЯНЕЦЬКОЇ ВЛАДИ.



Перед кожною черговою сесією міської ради відбуваються профільні комісії, під час яких депутати попередньо вивчають проекти рішень. Одна з таких комісій, що займається розглядом усіх питань, пов'язаних із землею - земельна комісія. Очолює її депутат Валерій Слободян (на головнім фото, той, що стоїть :-) ). За родом професйної діяльності, пан Слободян  належить до  впливових забудовників в нашому місті. Тому йому, напевне, і складно і легко займатись питаннями кому рекомендувати надати землю, а кому - ні :-).

Також люди кажуть, що вплив на земельні рішення має і ще один депутат з цієї комісії - Дюднєв Артем (друге фото - в чорній майці). 

Чим займається в житті, мені достеменно не відомо. Одні кажуть, що родич народного депутата, інші кажуть, що є бізнес. Не знаю, захочете знати - відкрийте його декларацію і почитайте :-) Але  останнім часом цей депутат майже щоденно відвідує або земельний відділ, або архітектуру. Працює. Попередньо над питаннями. Вивчає. 
І тут важко дискутувати, адже Кам'янець - лідер по кількості земельних питань і сесій. Для порівняння: В Тернополі тілько-но  відбулась 15- та сесія міської ради, в Хмельницькому, здається 17-та, а в нас - 37-ма. Якщо в Хмельницькому максимум 70 земельних питань виносять на сесію, в нас - 150-250 (заокруглила).
В чому ж причина?  Не знаю. Про хабарі не питайте. Чутки не розповсюджую. А правоохоронці мовчать. Може в нас великий попит на землю? :-) Зараз? :-)

Тоді до заявленої теми: "Земля атовцям". 27 червня відбулась чергова земельна комісія (сесія 4 липня). Обговорювались проекти рішень, згідно яких атовці просять виділити їм земельні ділянки.
Позиція Кам'янець-Подільської організації ВО "Свобода" на цей рахунок є сталою. ЇЇ вкотре озвучив голова свободівської фракції Михайло Посітко.


Позиція проста і зрозуміла, свободівці голосують за землю атовцям, якщо немає заперечень архітектури.


Воїнів турбує питання, чому одним з відомими прізвищами кам'янчанам дають землю, а атовцям - ні. Як самотужки знайти вільну землю? Голова земельної комісії відповів, що "місто не має зобов'язання виділяти землю будь-кому...скоро все буде переведено на фінансову основу..."

Валерій Слободян повідомив про те, як нещодавно міський голова (таємно?) збирав в своєму кабінеті громадські організації атовців, покликав до себе і керівника Центру розмінування, і як вони домовились створити координаційну раду, що буде розглядати попередньо земельні прохання атовців на своїх засіданнях.


Архітектор міста порадив атовцям "підключитись до процесу" вилучення на свою користь землі в Міністерства оборони, але Валерій Слободян відповів, що "відчуває", що міністерство буде проти і це хибна порада атовцям.

Попросили дати коментар з приводу виділення землі на черговій сесії атовцям Павла Василенко (ГО "Учасники АТО Кам'янця-Подільського") і командира ДУК Правого сектору Олександра Попова (відео).




Потім - депутати під "протокол" рекомендували міському голові звернути увагу на процес підготовки і візування проектів рішень (особливо акцентували на різних позиціях керівника департаменту архітектури і його заступника, позиції юриста і "позначок" заступника міського голови Григорія Горшунова, який останнім часом у графі для візування проекту нерідко ставить знак питання). 


Скажу відверто, з власних спостережень, якщо Горшунов позначив знаком питання  графу "зауваження", таке рішення приймати не можна :-).  Правда.
Доводиться читати і знаки "майя" :-)


В наступному відео можете поспостерігати за процесом обговорення земельних питань і почути власну думку щодо голосування з питань атовців голови земельної комісії.


Висновок: землі для атовців майже немає. 
Точніше, вільної землі в місті немає. Є 13-15 земельних ділянок на вул. Пархоменка для родин загиблих воїнів або важкопоранених. Зробили крок до створення координаційної ради ГО атовців, чи створять її "по-справжньому"- покаже час. Голосувати за проекти рішень щодо надання землі атовцям на черговій сесії не рекомендують. Позиція Свободи незмінна: ми "за" землю воякам, проти надання землі чиновникам, їх родинам, радникам народних обранців, наближеним, депутатам.

Сьогогдення таке: одні в безстроковій акції під ОДА, інші - тут.  Чи будуть і тут мітинги, до прикладу, проти надання чиновникам і їх родинам надцятих ділянок - мені не відомо. 




Немає коментарів:

Дописати коментар