понеділок, 12 червня 2017 р.

А ПОБАЛАКАЄМО ПРО КАМ'ЯНЕЦЬКИЙ БЮДЖЕТ 😥 ЯК ПОДІЛИЛИ "ФІНАНСОВИЙ ПИРІЖОК" ВАРТІСТЮ В 7, 6 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ



На минулій 36-ій позачерговій сесії Кам'янець-Подільської міської ради розглядалось питання перерозподілу 7,6 мільйонів бюджетних коштів (за рахунок перевиконання). 
Як  і минулого, і позаминулого, і позапозаминулого разу, бюджетні питання виносили на розгляд депутатів "скопом". Вкотре надали кошти КП "Міськтепловоденергія". Не було конкретизовано, які самі об'єкти будуть ремонтуватись в розрізі призначень для департаменту ЖКГ.  Передбачили кошти на "маршові малі барабани". 
Де саме проведуть вартісний "поточний ямковий ремонт" - не вказали. 
Заклали кошти навіть на "послуги з отримання сертифікату відповідності асфальтобетонної суміші".  Хоча комунальне підприємство, яке "виграло тендер" на ремонт наших доріг, позиціонується, як прибуткове і логічно було б, щоб воно і подбало про наявність такого сертифіката.

Натомість - знімаються кошти, передбачені на реставраційні роботи в Кушнірській вежі тощо.

Михайло Посітко - голова фракції ВО "Свобода" постійно вимагає постатейного голосування, адже поряд з  "дивними2 призначеннями є і важливі, необхідні для забезпечення життєдіяльності міста.


Свободівець Юрій Яриновський наголосив на тому, що відомі випадки, коли громада стомлюється чекати, доки влада "поремонтує" щось і  береться за справу самотужки, спільнокоштом фінансуючи роботи. І якщо порівняти кошториси витрат на такі роботи, то у "влади", комунальних підприємств такі роботи коштують  чи не втричі дорожче, ніж в громади.



Голова фракції БПП Василь Кобильник привів приклад хмельницьких комунальних підприємств. Він зазначив, що аналізував їх результати діяльності на сайтах. Прийшов до висновку, що епоха комунальних підприємств минає, натомість мають на ринок послуг  виходити приватні надавачі . От тільки не порівняв в своїй доповіді головний представник БПП тарифів на комунальні послуги в Кам'янці-Подільському і Хмельницькому, не спало на думку й порівнювати кам'янецьке КП "Міськтепловоденергія" і Хмельницьке міське КП "Теплокомуненергія".


До відома пана з президентської фракції, Хмельницьке міське комунальне підприємство "Теплокомуненерго" перемогло в конкурсі на звання найкращого підприємства комунальної теплоенергетики України за підсумками 2016 року. Про це 12 червня 2017 року повідомив міський голова Хмельницького свободівець Олександр Симчишин на щотижневій оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств.

Керівник Департаменту ЖКГ, депутат міської ради Олександр Бабчинський,   прикрашаючи свою пафосну промову риторичними фігурами, запитував-відповідав де саме планується провести ремонти на передбачені кошти. 
Але викликає подив - чому ж не деталізувати це в проекті рішення?  Чому не оприлюднити  електронну чергу ремонту дворових проїздів? А чергу ремонту доріг?
Певно, якісь резони є?

Звісно, що пропозицію свободівця Михайла Посітка щодо постатейного  голосування не підтримали провладні, тому він, як голова фракції, оприлюднив свободівську позицію щодо цього голосування.
"Я хочу зауважити, що ми підтримуємо ряд питань з цього голосування:  і по медицині, і по освіті, і фінансування онлайн-трансляції, але нам в "пакеті" підсовують такі питання, як придбання за кошти громади сертифікату якості асфальтобетонної суміші, вилучення коштів, передбачених на реставрацію Кушнірської башти....", - зазначив Михайло Посітко.


 Не підтримали провладні і пропозицію  Олега Ткача ("Батьківщина") щодо окремого голосування по "розпорядникам коштів".

Детальніше, як  розподілили 7,6 мільйонів гривень  у фото-документі:









Немає коментарів:

Дописати коментар