вівторок, 27 червня 2017 р.

СИНЕРГІЯ В КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ :-) ЗАМОВНЕ ЧИ ПОМИЛКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ?

В травні 2017 року в місцеві ЗМІ надійшли статті-звіти від громадської організації, яка позиціонує себе зосередженням експертного середовища в сфері активізації громадянського суспільства, контролю за діяльністю депутатів місцевих рад. Місія благородна, мета похвальна. От тільки висновки, до яких прийшли експерти організації нас надзвичайно здивували. 
У висновку йшлось про те, що з 36 депутатів Кам'янець-Подільської міської ради, експерти проекту встановили, що тільки свободівці не прозвітували перед громадою. І в своїх висновках навіть рекомендували громаді відкликати таких поганих депутатів :-) 

Цей висновок нам видався навіть не смішним, швидше - замовним, адже місцевий осередок Свободи, депутати-свободівці звітували перед громадою з широким висвітленням в засобах масової інформації, запрошенням кам'янчан, голів ГО, представників місцевих ЗМІ. На офіційному сайті міської ради ця публічна подія була висвітлена по кожному депутату окремо в  "Кам'янецьких новинах" і в узагальненому  звіті. Звичайно, що ми ще й самотужки фільмували цей захід  і публікували його окремою газетою, що роздавалась кам'янчанам:-) 

Вчора, я особисто стала свідком того, як запрошення на публічне представлення цього дивного звіту по дослідженню роздавали в відділі з обслуговування ради. Хоча Дмитро Сергійович Васільянов (секретар ради) сьогодні запевнив мене, що це було не навмисне, а з добрих намірів:-)

Хто ж був настільки зацікавленим у нашому місті, щоб такий звіт з хибною інформацєю про поганих свободівців потрапив на всі місцеві шпальти і був так гучно анонсований?

Мій суб'єктивний висновок (маю право:-) ) грунтується на першій побаченій мною посадовій особі, яка завітала на це представлення.


Заступник міського голови Вадим Савчук розпочав дійство. Говорив стисло, зірвав аплодисменти і сів переглядати Фейсбук)


Далі виступила координатор проекту, говорила про сумнівність виміру категорії "чесність".




Поговорили про те, яка джерельна база дослідження)




Була здивована тим, що на захист свободівців став секретар міської ради Дмитро Васільянов. Він вказав на хибність методики проведеного дослідження і пояснив експертам, що депутати-свободівці публічно звітували перед громадою.

Координатор проекту трималась стійко і подавала інформацію, як годиться експерту. 
Заступник міського голови почав нудьгувати )

Михайло Посітко - голова фракції ВО "Свобода" в Кам'янець-Подільській раді зазначив: "Прикро читати цей ваш аналіз, адже ми це зробили перші (прозвітували перед громадою), зробили публічно і не боялись незручних запитань від людей..."

Я запитала, чи потрібно відкликати на думку експерта депутатів-свободівців після того, як ми встановили, що аналіз був проведений, м'яко кажучи, дивно. Відповідь була філософською :-)


Далі виступила пані Христина, яка безпосередньо збирала інформацію в нашому місті для звіту. Дівчина приємна. Мабуть справді хоче принести користь громаді своєю діяльністю. Навіть, якщо початок був не досить вдалим, сподіваюсь це лиш на користь і "до досвіду". 

Михайло Посітко виступив і висловив думку щодо того, що насправді є основною роботою депутата.
Також головний свободівець міста подякував організаторам  за критику. Він повідомив, що після того, як ми ознайомились з "дивним звітом", вирішили стати ще більш відвертими, активними і публічними. 


Тому скерували на ім'я міського голови запит з відеофайлами, в якому попрохали розмістити всі звіти депутатів-свободівців на офіційному сайті міської ради.




Висновок: не дивлячись на намагання влади підкорити синергію за власним вподобанням, заради примарних репутаційних вигод, не все так просто. З хаосу народжується нерідко те, що неможливо спрогнозувати. 

З осередком цієї громадської організації будемо співпрацювати. Навіть допомагати. 

Дякую що дочитали.


Навмисно не називаю громадську організацію, прізвища і імена активної молоді, яка долучилась до проекту. Захотять - самі назвуться))


Ще декілька світлин з події:











Немає коментарів:

Дописати коментар