пʼятниця, 8 червня 2018 р.

ГРОМАДСЬКІ ПРОЕКТИ МАЮТЬ ЙТИ ВІД ГРОМАДИ




На 56 сесії Кам'янець-Подільської міської ради голова фракції ВО СВОБОДА Михайло Посітко висловив підтримку програмі фінансування громадських ініціатив.
Досвід підтримки радами та громадою громадських ініціатив успішно реалізується в Хмельницькому, Тернополі, Києві, Івано-Франківську.



Першим профінансованним проектом, за який вже 6 червня проголосували депутати, став проект облаштування огорожі зош 1 у Старому місті.




На наступну сесію, котра відбудеться 4 липня винесуть три проекти, за які нещодавно голосували в мережі кам'янчани.

Якби не активна участь громади в голосуванні за проекти, то ймовірно з трьох проектів другого туру профінансованим міг би залишитись проект заміни вікон у зош 12.
Справжнім громадським проектом, який виборов друге місце, став проект облаштування спортивного майданчика поруч із ДЮСШ №2 . 


Третє місце здобув проект облаштування міжбудинкового проходу з проспекту Грушевського у двір будинку по вулиці Драй Хмари, 17. 

Як повідомило Vdalo.info,  переможець отримає  190 тис. грн. На облаштування спортивного майданчика поруч із ДЮСШ №2 виділять 290 тис. грн. . Роботи по благоустрою тут будуть проведені власними силами. На облаштування міжбудинкового проходу виділять 20 тис. грн.



Під час пленарного сесійного засідання, Михайло Володимирович Посітко зауважив на необхідності внесення змін до Положення про громадський бюджет, які б чітко розмежовували громадські ініціативи від адміністративних потреб певної галузі.

Тож, активність громади - сила! Байдужість - зло.

Сторінка Громадських проектів міста у мережі Фейсбук вподобана на сьогодні лише 14-ма користувачами, але сподіваємось, що незабаром фоловерів побільшає, як і проектів:https://www.facebook.com/Public-Project-1987136748201452/?hc_location=group_dialog

Немає коментарів:

Дописати коментар