середа, 9 серпня 2017 р.

ГАРНЕ СЕЛО НЕФЕДІВЦІ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ І ЙОГО МЕШКАНЦІ. ФОТОРЕПОРТАЖ.



Нефедівці - село в Україні, в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області. Населення - 634 осіб. Село розташоване у східній частині району на найвищих рівнинах Подільського плато. Південно-східна частина села сходить до яру, де тече річка Студениця, що впадає в Дністер.
Село Нефедівці вперше в історичних документах згадується в 1460 році в списках сіл, з яких збирали десятину кам'янецькі римсько-католицькі єпископи. Село заснували втікачі-кріпаки, що оселилися на річці Студениця. Першим жителем був Федь, який отаборився на правому березі річки, а жителів лівого берега Студениці назвали Нефедівці. (https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%B4%D1%96%D0%B2%D1%86%D1%96).

Сьогодні, 09 серпня 2017 року, у Нефедівцях відкрили і освятили  цервку (УГКЦ). "Відтепер тут буде черговий осередок українського духу, а молитва Божа, звучатиме рідною, солов'їною мовою" - так прокоментував голова Кам'янець-Подільської організації ВО "Свобода" Михайло Посітко цю подію. Весь альбом з світлинами цієї події доступний на його сторінці:https://www.facebook.com/profile.php?id=100001028307376

Але я хочу вам показати інше - які красиві і світлі люди живуть в цьому мальовничому селі і наскільки неповторна краса української змлі. Не судіть суворо фотографа-дилетанта)



















































Немає коментарів:

Дописати коментар