четвер, 1 березня 2018 р.

БРУКІВКА - НЕ ВАЖЛИВА, В КАМ'ЯНЧАН Є НАБАГАТО ВАЖЛИВІШІ ПИТАННЯ



В травні 2017-го на українських сайтах оголошень з'явились повідомлення про те, що приватна особа продає кам'янецьку бруківку. Свободівці закликали депутатів підтримати звернення до міського відділку поліції і встановити хто ця особа і що то за бруківка (https://kampodsvoboda.blogspot.com/2017/05/blog-post_16.html)

Розслідування ніяких правопорушень не виявило.

Влітку 2017-го року представники ГО "ОПІКА" виїхали в Старе місто по тривожному  дзвінку кам'янчан, які повдомили, що на вулиці Троїцькій, в Старому місті Кам'янця-Подільського "невідомі" знімають  бруківку (https://kampodsvoboda.blogspot.com/2017/06/blog-post_12.html). Тоді заступник міського голови запевняв, що бруківку збережуть і використають в Старому місті. 

Для того, щоб запобігти фактам підміни бруківки з Старого міста на фем-плитку, Михайло Посітко виніс на розгляд міської ради проект рішення про заборону використання фем-плитки на території історико-архітектурного заповідника. 

Депутати не підтримали. Голова земельної комісії пан Валерій Слободян обіцяв розробити серйозний документ з правилами забудови та  благоустрою . Збирались кілька раз депутати і радились. 

І ось вже котру сесію підряд на розгляд депутатів виноситься документик на 4 чи 5 аркушів, де більша частина присвячена термінам, а інше - висмикнуто з "Пояснювальної записки"до зонінга міста. І ніяких згадок про бруківку. Ніяких.

Зазвичай, сам Слободян, як ініціатор цього проекту, при затвердженні порядку денного сесії міської ради, його й  знімає.


Вчора, 28 лютого, відбувся круглий стл, організованний тією ж ГО "ОПІКА" (А.Скрипник, В. Магілат, М. Сливка) ( у формі  громадських консультацій) «Методичне спрямування реставраційних та протиаварійних заходів на об’єктах культурної спадщини та шляхи збереження пам’яток історії і архітектури міста Кам’янця-Подільського». 

І знову обговорювали як зберегти бруківку. От тільки жоден чиновник чи депутат, окрім свободівських, не виявив бажання "консультуватись з громадою" і говорити про необхідність збереження Старого міста.

Виступ Михайла Посітка (голова Кам'янець-Подільської організації ВО "Свобода", голова депутатської фракції ВО "Свобда" в Кам'янець-Подільській міській раді):




Немає коментарів:

Дописати коментар