середа, 17 січня 2018 р.

НАРЕШТІ! ЗЕМЛЮ В ПАРКУ НА РУСЬКИХ ФІЛЬВАРКАХ ПОВЕРНУЛИ ГРОМАДІ



Сьогодні, 17 січня 2018 року  закінчилась судова справа щодо протиправного надання земельної ділянки громадянці Б. в парковій зоні (Руські фільварки, вул. Нагірна). Тривала вона довгих два роки. Ця ділянка розташована в межах НІАЗу, водоохоронної зони, в парковій зоні і ще й до того ж через неї облаштовані сходи загального користування і вона знаходиться в 50-метровій охоронній зоні пам'ятки національного значення Свято Покровської церкви.

Починалось усе з обурення громади Руських фільварок таким рішенням місцевих депутатів. Дерева, які власноруч люди 50-60 років тому садили-ростили, віднедавна у місцевій владі визнали кущами і самосівом. Про сходи, які подарували мешканці іншої області геть забули, а в технічній документації понаписували такого, що зі здорового глузду ніяк не напишеш: що то землі житлової і громадської забудови (забудовані), що там немає дерев, в сусіди поприписували людей, що мешкають через 3-4 хати від крайньої на межі з ділянкою будівлі.

Роки відписок, закривання очей правоохоронцями на ситуацію, зневірили людей настільки, що вони подали товстезну скаргу на Генеральну прокуратуру. І от звідти справа спустилась до низу і таки місцева прокуратура подала позов про визнання недійсним акту на право власності на цю землю і рішення сесії.
 Далі - депутат від ВО "Свобода" Геннадій Бенкендорф, як кам'янчанин, член громади подав аналогічну позовну заяву. Справи об'єднали і чи не вперше громада, свободівці і прокуратура виступили пліч о пліч проти неправди.

Сьогодні знаменна дата, знаменна вона для громади міста, суддя Швець винесла справедливе рішення. Позови свободівця, прокуратури задоволені. Громада має отримати свій парк й надалі - можливість користуватись сходами.




Висловлюєму вдячність активісту з Руських фільварок Анатолію Захарцеву , його групі  підтримки з Руських фільварок, Івану Громику, без юридичного супроводу якого нічого б не вийшло, Михайлу Посітку, Валентині Магілат, Володимиру Кролю, Володимиру Кондруку, Хмельницькій обласній організації ВО "Свобода"  і ще багато кому з тих,  хто долучався до судових засідань.

Отже, судове рішення:


В ході розгляду судової справи за позовом заступника керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави до Кам’янець-Подільської міської ради, громадянці Б. про визнання недійсним і скасування рішення 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради УІ скликання № 40 від 26.06.2012 року, визнання недійсним державного акту про право власності на землю та позовом Бенкендорфа Геннадія Даниловича до Кам’янець-Подільської міської ради № 40 від 26.06.2012 року, визнання недійсним державного акту про право власності на землю, 
суд вирішив:
Позов заступника керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави до Кам’янець-Подільської міської ради, громадянки Б. про визнання недійсним і скасування рішення 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради ІУ скликання № 40 від 26.06.2012 року, визнання недійсним державного акту про право власності на землю  - задовольнити.
Позов Бенкендорфа Геннадія Даниловича до Кам’янець-Подільської міської ради, громадянки Б. про визнання недійсним і скасування рішення 29 сесії міської ради № 40 від 26.06.2012 року, визнання недійсним державного акту про право власності  - задовольнити.
Визнати недійсним і скасувати рішення 29 сесії міської ради ІУ скликання № 40 від 26.06.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул.. Нагірна, 39 та передачу її у приватну власність громадянці Б.
Визнати недійсним державний акт на право власності на земельну ділянку серії ХХ, виданий громадянці Б.

Стягнути судові витрати з громадянки Б та міської ради.
З історії питання








Немає коментарів:

Дописати коментар