четвер, 16 листопада 2017 р.

ДВА ВЕТО ТА СОРОК П'ЯТА ПОЗАЧЕРГОВА



Відбулась 45 позачергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради, на яку виносили три головних питання: перше) звіт комісії з перевірки діяльності стоматологічної поліклініки та «вето» на ліквідацію посади заступника міського голови  Савчука В.; друге) «вето» на рішення про відміну пільги Кам’янець-Подільському ПАТ «ГІПСОВИК»;  третє) розподіл субвенцій. 

Тож, звіт комісії з перевірки містився на 40 аркушах, свободівці (принаймі) з ним не були ознайомлені, тому доповідач Майя Гурська  близько півгодини часу зачитувала основні виявлені порушення, внесені до звіту. 


Це стосувалось нарахування премій керівнику, неправильному веденню діловодства, порушень касової дисципліни і т.і. (відео). 


Юрій Пливанюк по завершенню виступу Майї Гурської прокоментував, що на кожен аргумент комісії буде підготовлено пояснення і наведені контраргументи. Наразі вирішили передати результати перевірки до правоохоронних органів і доки не буде висновків у вигляді порушення справ, кадровими питаннями не займатись. Тобто, заступник Вадим Савчук працює.


Цікава історія виявилась з чудернацьким рішенням депутатської провладної більшості в скасуванні пільги Кам’янець-Подільському ПАТ «ГІПСОВИК». Поданий проект рішення про пільгу обговорювався на всіх комісіях і був проголосований радою ще позаминулих сесій. Але коли щось недогоди декому з депутатів, вони вдаються до дивних маніпуляцій . Тож останньої сесії голова фракції БПП Василь Кобильник з голосу, "скерував радою і скасував пільгу". Захотів – дав, захотів – скасував) 

Тобто, напрошується висновок, що  в нашому місті можна гратися в такі цяцьки? Ні для кого не секрет, що «Гіпсовик» є чи не останнім з підприємств, котрі пережили не одну кризу і не розтягнули на металобрухт завод, а ризикуючи, беручи кредити в Світового банку, продовжили свою діяльність  і сьогодні в нашому місті мають найвищий показник середньої заробітної плати , працюють легально без заведення в тінь. Депутат,  як його назвав голова фракції ВО Свобода Михайло Посітко – «Будівельне  лоббі», котрий погано ставиться до націоналістів ) щось викрикував, звинувачував, вдавався до лайливих слів, втім – захочете переглянете онлайн трансляцію з сесії. 

Були претензії до зауважень головного юриста виконкому, натяки про необхідність наповнювання бюджету… В результаті – вето міського голови не подолали. Пільга залишилась. Але Василь Кобильник пообіцяв  в 2018 році чи наприкінці цього повернутись (повертатись постійно) до цього питання. Висловлю суб’єктивну думку: це виглядає, як політичний шантаж  і ручне керування депутатами.

З історії питання:

Так надавали пільгу


Так її знімали

Так намагались подолати "вето"



Також, активність будівельного лоббі наштовхує на здогадки про його підготовку до наступних виборів у ВРУ. Хоча, може у нього плани підняти будівельну галузь країни)  Хто зна.



Post scriptum
Сьогодні ВРУ ухвалила закон про захист бізнесу від тиску правоохоронців, розроблений експертами Федерації роботодавців України. Назріває необхідність ухвалення закону про захист бізнесу від політичних утискань  депутатів різних щаблів)


Немає коментарів:

Дописати коментар