четвер, 2 листопада 2017 р.

ПРИСТРАСТІ ВИБОРІВ ДО СЛОБІДСЬКО КУЛЬЧІЄВЕЦЬКОЇ ОТГ - 2017. СВОБОДА ДЯКУЄ .



От і минули виборчі пристрасті, котрі вирували навколо об'єднаної Слобідсько Кульчієвецької територіальної громади. Переможці готуються стати депутатами, новостарообраний голова посяде місце голови.
Навколо цих перегонів було дуже багато чуток, які до речі, перевіряти у мене немає жодних повноважень. 
Але...
Як ми і обіцяли, свободівські кандидати не застосовувалив ході перегонів жодного забороненого методу. Ми не займались підкупом. Ми не погрожували. Ми не чинили тиску. Ми не зловживали власними повноваженнями. Не застосовували адмінресурсу. Не обіцяли нездійсненного. Не купували власною благочинністю селян. Ми йшли до людей з чесними обіцянками і відкритими серцями. Дослухались до тих, хто заявляв, що його скривдили, не дивлячись на партійні приналежності.
Тому хочу зупинитись на тому, що мене особисто вразило під час проведення цих виборів.
1. Виверти з головами територіальної виборчої комісії.
29 жовтня 2017 року, перебуваючи на дільниці Мукші Китайгородської зі мною виявила бажання поспілкуватись, як виявилось, "голова у відставці" Слобідсько Кульчієвецької ТВК пані Ірина. Вона повідомила, що її відсторонили від виконання обов'язків 28 жовтня, тобто напередодні виборів. Відсторонили образливо, за її словами, з приниженнями і погрозами. Для читачів повідомлю: пані Ірина була призначена головою ТВК за поданням партіїї БПП.  Розумієте, до ВО "Свобода" ця жінка не мала ніякого відношення. Те, що вона виявила бажання публічно заявити про все, що з нею сталось під час відсторонення, на мій погляд є сміливим вчинком. Щоб не переповідати багато, дивіться, що саме вона сказала:


Сподіваюсь ви зрозумієте, що з мого боку жодної режисури, монтування не відбулось. Дехто з дописувачів, коментуючи відео, потурає, що це все відбувалось в машині одного з кандидатів. От чесно вам скажу, що відбувалось це в автівці, не знаю чиїй, тому, що на дворі був вітер, а мій маленький планшетик у таких погодних умовах спотворює звук. Втім, неподалік від автівки постійно ходив один з кандидатів, який виявився переможцем :-) певно, він знає що то була за машина і чия. Хоча суті то не змінює. Після відеозапису звернення, пані Ірина поїхала до відділку поліції писати заяву.

Новопризначена голова - пані Валентина Чечетова, котру призначили за поданням того ж БПП, 31 жовтня також заявила, що працює в умовах тиску і телефонних погроз. "Хату спалити, дітей на голку посадити" за словами пані Валентини, обіцяли їй по телефону. Пані про це заявила під час засідання ТВК, в приміщенні вітру не було, тому міркую, що коментатори не перейматимуться місцем заяви :-) В поліцію пані голова ніби не зверталась.


На кого ж дійсно чинили тиск, чому його чинили і що таке може чи змогла голова сільської ТВК щоб їй погрожували. ? Питання для роздумів.


2. Підготовка членів виборчих комісій.

Для того щоб якісно виконувати роботу, слід добре знати законодавство про вибори, мати хоча б мінімальний досвід. Звичайно, є ще багато інших не менш важливих питань: облаштування дільниць, мізерна оплата праці члена виборчої комісії... 
Щоб правильно і чітко виконувати роботу члена виборчої комісії, потрібна підготовка, тому голова ТВК мала б, певне, організувати такі навчання для дільничих комісій. Не просто для галочки.



Відбувались  інколи кумедні ситуації: голови комісій приїздили здавати документи і брали з собою печатки комісій ( в той час, як печатка при здачі документів від ДВК до ТВК має знаходитись на дільниці в сейфі), а потім десь "на коліні" припускаю, що "правили" протоколи. Зо п'ять раз на ніч в ТВК щезало світло. Пояснювали вітром. Можливо, але ж мали б і таке передбачити?

Один голова дільничої комісії відправив здавати двох членів документи, а сам залишився "на господарстві"; голова ТВК вимушена була його викликати в ТВК для здачі документації телефоном... під час технічної перерви в засіданні ТВК по прийому і встановленню документів , виборча документація знаходилась не в опечатаному приміщенні... І ще багато чого іншого. Для критиків - все є на відео,  не викладаю, бо багато того всього:-)

3. Елементарні умови для роботи дільниць.


Ага, мова про туалети. Люди добрі, якщо члени ДВК, ТВК сидять на дільниці більше доби, логічно, що їм потрібно сходити в туалет? 
От що б ви мені не співали, як би не доводили переваги і красу та силу переможця, ви маєте спершу побувати в  туалеті біля БК (де знаходилась ТВК) та сільради в Слобідці Кульчієвецькій. Це не просто жах, це приниження людської гідності. Соромно.Соромно спонсорувати щось і десь, а своїм людям пропонувати отаке.
Одне з найгидотніших вражень від цих виборів.
А скоро ще й старост там обиратимуть. Змилуйтесь над людьми.

4. Хто переможець?

Давайте  подумаємо чи переможець той, хто переміг, набравши найбільшу кількість голосів? Чи перемогли виборці, котрі віддали більшість своїх голосів за переможця? А як би мало бути? Ви відчуваєте, що починаються зміни? Тоді ви перемогли і ви переможці:-)

5. Позиція і вдячність членів Свободи за надану нашим кандидатам довіру.

Закінчилися перші вибори до Слобідсько-Кульчиєвецької ОТГ. Підводячи їх підсумки, відзначимо, що підтримка ВО "Свобода" продовжує зростати і цього разу склала більше 11 %. (Для порівняння на виборах до районної ради результат був 9%) Причому ця цифра стосується як результату кандидата на посаду сільського голови Олега Стебницького, так і середнього показника свободівців - кандидатів у депутати сільської ради. Те, що це конвертувалось лише в один депутатський мандат (депутатом сільської ради стане свободівець Віктор Мельничук, який з великим відривом здолав своїх суперників на окрузі), є наслідком юридичного спадку часів Януковича - мажоритарної виборчої системи, Вона зручна для підкупу виборців та інших махінацій з боку нечистоплотних діячів.
Успіхом вважаємо і результат героя російсько-української війни зразкового українського офіцера Олега Стебницького, який за надзвичайно котроткий період - два місяці зумів достукатись до сердець чималої кількості земляків, які не повелись на солодкі обіцянки, гречку та адміністративний тиск і зробили вірний вибір.
Ціль націоналістів - НЕ ОКРЕМИЙ ДЕПУТАТСЬКИЙ МАНДАТ в окремому селі, а ВЕЛИКА УКРАЇНА. І загальне зростання впливу націоналістичних сил є ознакою того, що ми - на вірному шляху. Закликаємо українців долучатися до наших рядів, і разом працювати над відродженням України. Хід останніх виборів чітко показав, що все залежить від послідовних зусиль кожного громадянина, а під лежачий камінь вода не потече - так говорить українська приказка. Слава Україні!



6. Михайло Посітко голова Кам'янець-Подільської міської організації ВО "Свобода", Володимир Барановський - голова Кам'янець-Подільської районної організації ВО "Свобода":


Слава Україні!

Друзі, закінчилися перші вибори до Слобідко-Кульчієвецької сільської ради. 
Дякуємо всім хто долучився до проведення агітації і був присутній безпосередньо вдень/вночі голосування. Ми всі цінуємо вашу працю. Дякуємо кожному виборцю, котрий віддав свій голос за кандидата-свободівця.
Наразі - продовжуємо працювати великою свободівською командою  на користь громад міста та району, набираємося сил і знову до бою! Разом - ми сила!


Немає коментарів:

Дописати коментар