четвер, 3 травня 2018 р.

ПРОТИ ОЛІГАРХІВ, НЕ ДОПУСТИТИ РОСТУ ЦІНИ НА ГАЗ, ПРО РЕМОНТ ДАХІВ ТА МЕДИКІВ-ЗАБУДОВНИКІВ... СЕСІЯ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 03.05.18

З самого ранечку біля приміщення міської ради на мітинг-акцію зібрались свободівці, представники "Правого сектору", небайдужі кам'янчани. Вони прийшли під стіни міської ради, щоб показати важливість прийняття місцевими депутатами звернення  до ВРУ з вимогою ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, який вже ухвалили близько півсотні місцевих рад в Україні.

На 54-ту чергову сесію Кам'янець-Подільської міської ради винесли  15 основних питань, 111 земельних і 10 додаткових.
До сесійної зали завітали дітки з багатодітних родин і влаштували сумний перфоманс, в такий спосіб просячи коштів на ремонт даху.



З основних:слухали звіти  СКП "Міськліфт-світло", КП "Спецкомунтранс", депутатської комісії з питань ЖКГ, про інвестиції в економіку міста. Змінювали та доповнювали попередні рішення.

Ухвалили, розроблене ВО "Свобода", звернення до Президента України, КМУ, ВРУ щодо неприпустимості підвищення цін на газ для населення.

Земельні питання  виявились, як завжди, з несподіванками. Так, до прикладу, тепер не лишень КП "Міськтепловоденергія" хоче стати конкурентом забудовникам міста. До них приєдналась і лікарня № 1. 

Рішенням № 3 депутати надали дозвіл цій установі на розробку проекту землеустрою по Пушкінській, 31. 

Свободівський лідер фракції Михайло Посітко вказав, що втаємничувати плани, при роздачі земель - погана практика. Потрібно доносити до громади всю повноту інформації і радитись з людьми.


Про те, як змінили цільове призначення земель стадіону, надаючи цим самим дозвіл на будівництво 5-ти дев'ятиповерхівок, вже сьогодні написало багато ЗМІ.

Поділюсь враженням: представники спорту, забудовники і освіта  сьогодні вже радили всім голосувати  за зміну цільового призначення. 

А от відомий всім в нашому місті і за його межами спортивний тренер Володимир Петрович Пташнік мав зовсім інакшу думку, яка і є позицією фракції ВО "Свобода":



Все ж таки, цільове призначення землі змінили, а от чи райдужні оптимістичні плани про появу нових спортзалів з'являться там, де обіцяно, залишається розмірковувати.

Антиолігархічний пакет докорінних змін, запропонований свободівцями, викликав  у деяких депутатів з інших фракцій гаряче бажання долучитись до його вдосконалення ) З почутого: завтра голови фракцій приймуть спільне рішення і повторно його внесуть на позачергову сесію міської ради, котра, мабуть відбудеться на наступному тижні.


Також депутати спромоглись дійти згоди і ухвалили звернення до керівництва держави щодо ситуації, яка склалась у  промисловому надрокористуванні. Мова  про те, що легальному надрокористувачу, яий в правовий спосіб бажає отримати дозволи на розробку надр на рівні центральних державних органів влади створюються штучні перешкоди. Натомість,  ми можемо спостерігати, з якою легкістю та швидкістю роздаються літієві родовища олігархам, а бурштинові поклади віддаються китайцю. 

Розглянули депутати і звернення, котре надійшло на ім'я Михайла Посітка від мешканців будінків 50-74 по проспекту Грушевського:


А ще говорили про гарячу воду, пилюку в місті, якість підсипного матеріалу, туалети, кредити ... 

Тож не будьте байдужі, долучайтесь до управління свого міста. Навіть коли вам створюватимуть перешкоди аби ви це робили. Це ваше місто. І це моє місто. І це місто наших дітей та онуків. Тож ніхто не може вам того заборонити) 

Немає коментарів:

Дописати коментар