неділю, 1 квітня 2018 р.

ПЛАНИ НА 3 КВІТНЯ: 53 ЧЕРГОВА СЕСІЯ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ




3 квітня, у відповідності до розпорядження міського голови, відбудеться чергова 53-тя сесія Кам'янець-Подільської міської ради. Для тих, хто не знає де саме на сайті міської ради шукати порядок денний, викладаю його тут ( Джерело:http://kam-pod.gov.ua/documents/of-docs-miskradi/rozporyadjennia/item/15611-rozporiadzhennia-miskoho-holovy-za-berezen-2018-roku).

Перед кожною сесією, проекти рішень розглядають у постійних депутатських комісіях та на засіданнях депутатських фракцій (як правило, до фракції входять депутати однієї політичної сили). І постійні комісії (земельна, регламентна, освіти, ЖКГ, промисловості...), і засідання фракцій мають відбуватись публічно. Але: якщо депутати не приймуть іншого рішення).


На сайті міської ради у переліку заходів на тиждень можна дізнатись про час і місце проведення таких засідань.

Минулої п'ятниці відбулось засідання фракції ВО "Свобода". Ми завжди в мережі повідомляємо коли і де воно відбуватиметься. Тож, всі бажаючі мають змогу прийти і взяти участь в обговореннях проектів рішень, адже посадові особи якраз на таких засіданнях і доповідають щодо суті і потреби, розробленого ними  проекту.

При бжанні допомогти депутатам, собі, громаді, направити свою активність та конструктивність в правильному напрямі - участь у розгляді проектів рішень, які на сесіях можуть стати рішеннями, просто необхідна )
Крім питань, внесених до проекту порядку денного, як завше, будуть і додаткові питання.

Що ж виносять на цю сесію.
З актуального і цікавого, на мій погляд: (5) Міськтепловоденегрія просить пробачити їй борг в 9 мільйонів; (6) списують відеокамери; (7) звітує "Комбінат благоустрою"; (8) звітує КП "Комунтранссервіс" (комунальні автобуси); (10) звітують з управління надзвичайних ситуацій.

Ось вам відео з засідання свободівської фракції про те, який у нас комунальний транспорт:




 Серед основних питань буде запропоновано колишній дитячий садочок, котрий потім став "Турботою" для літніх людей,  ( наразі  "Турботу" виселили і перенесли на Руські фільварки)  віддати в оренду під бізнес. Пам'ятаю, як під час однієї з сесій, це приміщення обіцяли дітям з ДЦП. 

Свободівці, звичайно ж висловили думку, що мабуть такий проект рішення є дуже дивним, з огляду на нестачу дитячих садків в місті або ж Амбулаторію загальної-практики сімейної медицини. Запитали чи не потрібне таке гарне приміщення освіті чи медицині. Відповіді не отримали. Що ж там планують зробити? Може чергову висококласну дев'ятиповерхівку? гм...

Також буде винесене питання про супровід он-лайн трансляціями постійних депутатських комісій. Для цього пропонують в 209 кабінеті (2 поверх виконкому) встановити камери та обладнання на більше, як 100 000 грн. 

Порівняємо: не дуже вдалі он-лайн трансляції( техніка) в сесійній залі (все ж таки дякуємо, що вони є) обійшлися місту в 60 000 гривень. А у Хмельницькому - 2 000 гривень. 
Дуже хороша пропозиція проводити відкрито постійні комісії (особливо земельну), "Свобода" з самого початку пропонувала транслювати не лише сесії а й комісійні засідання і засідання виконкому. Але чому б їх не проводитив сесійній залі, а 100 тисяч спрямувати на вкрай необхідне?

Розглядатимуть цієї сесії 166 земельних проектів рішень і серед них - земля під жб для "Міськтепловоденергія" і будівництво на стадіоні та й ще багато чого.

Свобода запропонує підтримати звернення до керівництва Держави про недопущення підвищення цін на газ та має кілька запитів від громадян міста.

Тож, он-лайн чи вживу  3 квітня спостерігайте за роботою своїх обранців.   Якщо ж вам легше споживати "оброблену" пресою інформацію, то хоча б робіть власні висновки.

Немає коментарів:

Дописати коментар